Стажування: загальні відомості

Що таке стажування? Практично, стажування - це практика в роботі. Стажування дає можливість добре зарекомендувати себе в якій-небудь компанії й одержати необхідний досвід у роботі за своєю спеціальністю. Стажування можуть проходити протягом року або влітку.

За це платять?

Стажування бувають різними. Оплачуване стажування чи ні - залежить від місця стажування, коштів, якими розташовує компанія т, звичайно, від вас. Як правило, в оголошенні про прийом інтернів (тобто тих, хто буде проходити стажування) сказано, чи оплачується стажування в компанії й, якщо так, то – яким чином. Існує варіант, коли робота під час стажування оплачується частково, наприклад на 50%.

У яких сферах діяльності реально пройти стажування?

Можливість стажування не залежить від того, чим ви займаєтеся. Компанії з різних галузей - від шоу-бізнесу до сфери PR (public relations) - пропонують програми стажувань. Головне - мати необхідну інформацію.

Для чого потрібне стажування та чи можна на ньому заробити, якщо вже є шанс?

Запам'ятайте: стажування - це не можливість заробітку, а можливість виявити себе, показати з кращого боку все, чому ви вже навчилися та чим вже володієте, можливість "get a foot in the door", тобто зарекомендувати себе в якій-небудь компанії, розпочати прокладати собі дорогу до успіху. Існує досить висока ймовірність, що якщо ви покажете себе в гарному світлі, ця ж компанія захоче взяти вас на постійну роботу.

Друга мета стажування - набратися необхідного досвіду. Нехай ви нічого не заробите, проте - головне - ви отримаєте досвід, що буде дуже потрібний вам у вашій кар'єрі. Навіть якщо компанія, у якій ви стажувалися, не запропонувала вам постійну роботу, факт стажування допоможе вам знайти пристойну роботу в майбутньому, тому що у вас уже є досвід.

Де краще стажуватися?

Хоча це не завжди можливо, проходити стажування краще на великій відомій фірмі. Як правило такі стажування не оплачуються, однак "brand name", марка, говорить сама за себе: якщо ви працювали в такій великій компанії, як N, то ви напевно виявитеся цінним придбанням для будь-якої іншої фірми або організації, що працює в тій самій сфері бізнесу.

Як довідатися про програми стажувань?

Існують декілька основних способів довідатися про програми стажувань у закордонних компаніях. Найбільш очевидний з них - це скористатися глобальною мережею Інтернет. Тут, як у Греції, є все - у тому числі й спеціальні сайти, присвячені програмам стажувань за рубежем. Відразу можна заповнити форму заяви та відправити її в компанію.

Всі інші способи - більш повільні, а тому ось вам порада: залучайтеся до сучасних технологій і виходьте в Інтернет!

Джерело: Abroad.ru

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад