Як змусити підлеглих приходити вчасно?

Дуже часто керівник стикається з проблемою запізнень. Співробітники виправдуються перед начальником різними способами: «потрапив у пробку», «ліфт зламався», «будильник не задзвонив», «годинник не перевів», «були магнітні бури, і вранці розболілася голова»... Результат систематичних запізнень - зірвані збори, невиконана важлива справа, неповага в колективі, нудьгуючий клієнт перед дверима в офісі, закритий магазин.

Примусити деяких людей приходить вчасно дуже складно. Не допомагають розмови «по душах», читання моралі, штрафи та всенародний осуд. Ось декілька прийомів, випробуваних на практиці:

1. Особистий приклад. Приходьте на роботу раніше за підлеглих та йдіть пізніше за всіх. Вони побачать Вашу запопадливість і, можливо, навіть у найбільш завзятих прогульників прокинеться совість.

2. Контроль. Уведіть спеціальні картки, завдяки яким перед входом у будівлю буде зазначатися час приходу кожного зі співробітників. За підсумками місяця нагородіть того, хто жодного разу не спізнився. Йому буде приємно, а іншим - завидно.

3. Збори. Зберіть загальні збори, на яких докладно розберіть кожну ситуацію з масовим запізненням (якщо такі проблеми мали місце). Якщо людина буде розуміти наслідки своїх недоліків, то й помилятися буде менше.

4. Зробіть подарунок. Дуже ефективний хід! Подаруєте прогульникові будильник, перев'язаний стрічечкою!

5. Пояснювальні. Нехай кожен, хто порушує часовий режим, буде зобов'язаний написати пояснювальну записку, де докладним чином перелічить причини такої обурливої поведінки.

6. Виховуйте в колективі командний дух! Коли людина залучена в спільну справу та розуміє, що своїми діями може нашкодити товаришеві, то вона докладе всі зусилля, щоб встати раніше та прийти вчасно.

7. Підтримуйте авторитет. Ваше слово для співробітників повинне бути законом, що не обговорюється під час обідньої перерви, а всі невдоволення висловлюються відкрито на планерках.

Джерело: http://yspex.biz/

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад