Запорука щастя на роботі - гарна зарплата та дружний колектив

 

Гідний заробіток і доброзичливі колеги – ось основні складові щастя на роботі. Про це свідчить опитування, проведенедослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob.ua.

Грошову винагороду основним джерелом щастя на роботі назвав кожен третій опитаний (33%). Аналітики зазначають, що серед учасників дослідження, які вибрали цей варіант відповіді, чоловіків і жінок практично нарівно (33% і 31% відповідно).

За словами 31% респондентів, щасливими на робочому місці вони бувають, у першу чергу, завдяки нормальному спілкуванню зі співробітниками та відсутності в колективі "інтриг, воєн і ледачих колег". Закономірно, що для жінок, що є істотами більш товариськими, цей аспект набагато важливіший, ніж для чоловіків (45% проти 22%).

12% учасників дослідження зізнаються, що відчувати себе щасливими на роботі їм допомагає виконання поставленихперед ними професійних завдань.

Можливість займатися улюбленою справою назвали основною складовою щастя на роботі 11% українців. Ще 10% респондентів вважають головним рецептом щастя сам робочий процес.

По 8% опитаних ключами до щастя на роботі назвали "нормальнівідносини з начальником, його адекватність" і цікаві професійнізавдання.

Для 6% респондентів найбільш головне - це визнання їхніх заслуг: "Кожна людина, який би ранг не займалахоче визнання своєї праці і досягнень..."

По 4% учасників дослідження назвали гарне обладнання робочого місця та успіхи, що досягаються ними під час робочого процесу.

Користь від виконаної роботи, самореалізація, можливістьпроявляти ініціативу та самостійність - без цього не мислять щастя на роботі з 3% опитані.

У свою чергу по 2% українців відчувають себе щасливими на роботі, коли задоволені своєю працею та мають можливість підвищувати свій професійний рівень, вчитися чомусь новому.

Стільки ж наших співгромадян (по 2%) повідомили, що для них важливішою є наявність великого обсягу роботи та стабільність компанії, у якій вони працюють.

Інші складові щастя на роботі назвали 12% учасників опитування. Це почуття причетності до великої справи, "віра в цінності, заявлені компанією-роботодавцем", відсутність перешкод у роботі, відпустка й обідня перерва.

Опитування проведене в Україні з 31 березня по 21 квітня 2011 року серед 1 тис. представників економічно активного населення України старше 18 років.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад