Як не помилитися у виборі професії?

 

Закінчуючи школу, кожен стає перед вибором майбутнього професійного шляху. Не так просто вирішити: підійде нам та або інша професія? Вибір професії - це не просто вибір місця роботи, це насамперед вибір стилю життя. Як не помилитися та зробити зважений вибір?

Не варто обирати, поки ти не готовий. Багато молодих людей відчувають, що на них тиснуть, щоб вони зробили вибір у бік тієї або іншої професії. Якщо ти ще не визначився, чим плануєш займатися в майбутньому, - не поспішай. Якщо тобі потрібний час, візьми рік відпочинку від навчання, попрацюй, може, за цей час ти зрозумієш, що тобі більше подобатися.

Розширюй список можливих професій. Замість того, щоб укорочувати список, розширюй його, додавай нові варіанти можливих шляхів розвитку твого майбутнього професійного життя. Проаналізуй можливість вибору суміжних професій, які дозволять реалізувати себе у різних професійних напрямках.

Покращуй свої навички. Розвивайся, здобувай знання, які допоможуть тобі отримати омріяну професію.

Перевір себе у різних професіях. Якщо ти хочеш дізнатися, чи підходить тобі ця діяльність, то варто пошукати пропозиції роботи для волонтерів. Таким чином ти випробуєш власні сили безпосередньо на робочому місці.

Поспілкуйся з людьми, які працюють в цій галузі. Запитай їх, чи дійсно їм подобатися їх робота, що їм подобається в цій роботі, які плюси та мінуси роботи. Так ти зможеш дізнатися багато цікавого від людини, яка вже має досвід в цій сфері.

Прислухайся до порад інших, але рішення приймай самостійно. Батьки, вчителі, друзі - всі бажають лише найкращого, але тільки ти знаєш, чим ти любиш займатися, що тобі подобається робити, чим ти цікавишся.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад