Не чекайте ідеї - шукайте рішення

Скільки людей не наважується розпочати власний бізнес лише тому, що їм неодмінно потрібна ідея. І неодмінно оригінальна. Вони живуть очікуванням того, що на них зійде осяяння, і їхня ідея підірве цей світ. 

Життя в очікуванні великої ідеї - гідне виправдання життя в бездіяльності. Адже унікальна ідея тим і хороша, що легко може виявитися не знайденою, і ще легше - не унікальною. 

Це більше схоже на пошук причини, а не можливості. У такі моменти важливо бути чесним з собою і зрозуміти, не догодили ви в пастку самообману. Можливо, бізнес - не те, що вам потрібно. Якщо ж бізнес - ваше покликання, то чи одержимість геніальною ідеєю наблизить вас до мети? 

А тому - не чекайте оригінальних ідей - шукайте рішення. Навколо вас повно працюючих ідей, які залишилися незатребуваними саме тому, що хтось вважав їх не надто оригінальними. 
"Якщо хочете придумати чудові ідеї, знайте: найкращі з них ви можете запозичити". Томас Едісон

Суть бізнесу зводиться до вирішення проблем та задоволення потреб. Якщо інновації не несуть користі людям, вони безглузді. А найкраща інновація на старті бізнесу - це робити те ж, що й інші, але по-іншому. Чим не оригінальна ідея? Такий підхід допоможе мінімізувати ризики і заволодіти конкурентною перевагою.
"Просто придумайте спосіб зробити протилежне тому, що роблять всі інші і ви, можливо, знайдете для себе новий успішний продукт". Джек Траут, "Маркетинг знизу вгору"

Джерело працюючих бізнес-ідей

Ідеї для бізнесу ховаються в невирішених проблемах. Придивіться до компанії, в якій ви працюєте. Прислухайтеся до того, що кажуть клієнти, на що скаржаться, яких змін і нововведень хочуть. Можливо, незадоволений попит лежить на поверхні. І це - ваш шанс. 

Поспостерігайте за тим, які ідеї виникають серед ваших колег, і які з них заракував начальник. Вони можуть бути перспективними для вашого бізнесу. 

Ви можете отримати потрібну інформацію, просто спілкуючись з людьми. Люди охоче діляться враженнями від покупки і відвідування чого-небудь. Слухаючи і спостерігаючи, ви обов'язково намацаєте потенційний попит і вільну нішу.

Саме так вчинила одна з моїх клієнток. Сьогодні Юля щаслива мама двох дітей і успішний підприємець. Крім того, вона просто красуня і велика модниця.

Але, чекаючи первістка, вона зіткнулася з проблемою - відсутністю вибору стильного одягу для майбутніх мам за доступною ціною. У результаті Юля відкрила свій інтернет-магазин модного одягу для вагітних, який незабаром поповнився одягом для годування.

Вирішуючи свою проблему, Юля допомогла іншим жінкам, подарувавши їм можливість залишатися красивими в такий важливий період їхнього життя.

Але найголовніше джерело бізнес-ідей знаходиться всередині вас - це ваші здібності і таланти. Якщо у вас виходить щось краще, ніж у інших, це привід задуматися, чи не перетворити свій дар або хобі у власний бізнес.

Не варто недооцінювати себе і рахувати, - якщо щось у вас виходить легко, то так може кожен. По-перше, це не так, а по-друге, це може приносити вам хороший дохід. Любов до своєї справи краще будь-якої оригінальної ідеї.

Джерело mindspace.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад