Секрети роботи в "домашньому офісі"

Останнім часом кожен, у кого є можливість, намагається уникнути роботи в офісі. Або хоча б якнайбільше скоротити поїздки до офісу. Особливо це стосується тих, чия робота напряму пов'язана з Інтернетом. У цьому випадку людина може бути доступною скрізь, де є зв'язок.

Але працювати вдома не так просто, як здається на перший погляд. Удома існує багато сторонніх подразників, які заважають зосередитися та виконати роботу, наприклад, ваші діти, співробітники або оточуючі люди.

1. Правильне формулювання є дуже важливим. Говоріть оточуючим людям, що в цей момент ви працюєте у своєму домашньому офісі або з дому. Але в жодному разі не говоріть, що працюєте вдома. Це формулювання створює не зовсім правильну картину вашої роботи. Багатьом може здатися, що ви досить вільні та можете робити ще щось. Наприклад, якщо ви працюєте в офісі, навряд чи хтось з ваших друзів подзвонить вам з проханням допомогти перевезти речі або звозити собаку до ветеринара. Як тільки вони будуть знати, що ви працюєте вдома, ви відразу отримаєте цілу купу таких прохань-пропозицій.

2. Одягайтеся так, ніби ви йдете до офісу. Навіть якщо в цей день ви не вийдете з дому. Це дуже дисциплінує та допомагає створювати правильний настрой. А ось сидіння в майці та трусах навпаки трохи розслаблює.

3. Хоча б раз на день спілкуйтеся з ким-небудь з вашого центрального офісу з робочих питань. Особливо, якщо у вас з'явився “складний клієнт”. В офісі все легко - вийшли з колегами на чашечку кави та випустили пару. Вдома так не вийде.

4. Регулярно виходьте на обідню прогулянку. Періодично відволікайтеся від роботи, читаючи новини та плітки, виходьте до магазину. Загалом, робіть усе, що ви робили б під час обідньої перерви в офісі. Більшість працюючих із дому забувають про це, і дарма. Зміна оточення та виду діяльності хоча б на півгодини завжди сприяє відновленню продуктивності.

5. Якщо у вас є діти, поясніть їм, що в певний період ви перебуваєте на роботі та вас не можна турбувати. Це найбільш складний і важливий пункт. Часто діти просто не розуміють, чому тата або маму не можна відволікати - вони ж сидять удома та ніби нічого не роблять. Ще краще, якщо у вас є свій кабінет, і ви просто будете закриватися в ньому на певний час. Тоді вас точно ніхто не потурбує.

6. Установіть часові обмеження. Все залежить від виду вашої діяльності, графіків ваших клієнтів і ваших схильностей. Якщо ви за своєю природою є “жайворонком”, то краще найважливіші справи робити вранці. “Сови” можуть дозволити собі виконувати всю складну роботу вночі, особливо, якщо ваша робота не пов'язана прямо з банками, магазинами й т. д. Якщо ж доводитися бути присутнім на різних конференц-дзвінках, то краще намагатися підготуватися до цього часу, а іншу складну роботу розподілити на зручні для вас години.

7. Окремий телефонний номер. Не просто номер вашого мобільного телефону, а саме окремий номер для роботи. Інакше ви ризикуєте смикатися щоразу після роботи, коли дзвонить ваш мобільний. Крім того, ви завжди будете знати, коли потрібно відповідати на вхідний дзвінок офіційним тоном. І цей номер можна просто вимкнути, коли робочий день закінчений.

8. Кави?! Кава – це чарівна паличка офісного працівника. Не варто відмовляти собі в цьому задоволенні й удома.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад