Жінки вибирають роботу вдома та... стрес

Експерти з Університету Торонто впевнені: жінки, які працюють у позаурочні години вдома, почувають себе більш винними перед родиною, ніж чоловіки. Дами при відповіді на телефонні дзвінки та листи по електронній пошті від колег відчувають стрес, навіть, якщо робота не впливає на сімейне життя, повідомляє The Press Association. Дослідження опубліковане в журналі Journal of Health and Social.

Як показало дослідження, чоловіки, на відміну від жінок, відчувають менше почуття провини, коли їм доводиться вирішувати робочі питання вдома. А представниці слабкої статі думають, що вони не виконують всі домашні обов'язки ефективно, тому що вимушені працювати, хоча це й неправда.

Також у своїй науковій праці фахівці підкреслюють: саме новітні технології впливають на психологічне тло та благополуччя в родині.

"Чоловіки та жінки по-різному розмежовують роботу й сімейне життя. Найчастіше жінки є годувальниками в сучасних родинах, але устояні культурні норми, як і раніше, формують їхнє уявлення про сімейні обов'язки", - прокоментував результати керівник дослідження Скотт Шіман.

"Ми виявили, що жінки в стані поєднувати роботу та сімейне життя, так само як і чоловіки. Але вони почувають себе більше винуватими через втручання роботи в сімейне життя. Це почуття провини й лежить в основі їхнього стресу", - говорить Пол Главін, який працював над дослідженням.

Джерело: meddaily.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад