Жінка у чоловічому колективі: поради для комфортної співпраці

На кожному кроці нам говорять про рівні права всіх громадян, незалежно від їх статі, сексуальної орієнтації чи раси. Попри це гендерна рівність викликає більше запитань, ніж захоплень. І поки на рівні правил впроваджують фемінітиви, жінкам продовжують пропонувати нижчі посади та заробітну плату, ніж чоловікам.

Роботодавці це обумовлюють тим, що жінки прив’язані до сім’ї: вони можуть піти у декретну відпустку та часто беруть лікарняний через хвору дитину. Але коли жінці все ж вдається вихопити престижну та високооплачувану посаду в чоловічому колективі, ужитися з представниками іншої статі буває дуже непросто.

Не слабка стать

У чоловічому колективі може виникнути бажання відчути себе беззахисною та тендітною жінкою, яка від усього ховатиметься за сильними плечима. Але у робочих процесах не можна давати собі спуску, інакше ризикуєте стати лише прикрасою кімнати. Нехай ваші колеги знають, що ви не потребуєте якогось особливого ставлення і виконуєте всі поставленні завдання, згідно з вашими функціональними обов’язками.

Не соромтеся пропонувати свої ідеї та вказувати чоловікам-колегам на їхні помилки. Ваші рішення повинні бути виваженими і прийнятими самостійно, а завдання чітко сформульованими.

Материнські інстинкти прибережіть для інших випадків

Бажання нагодувати бідного-нещасного самотнього колегу виникають, здебільшого, у жінок старшого віку. Цього робити ні в якому разі не потрібно, тому що замість своєї кар’єри ви будете готувати обіди колегам.

Намагайтеся зберігати нейтралітет і не звертати увагу на те, що хтось проводить весь день без обіду, а хтось прийшов у вим’ятій сорочці. Вас повинні цікавити лише робочі питання та способи їх вирішення.

Емоції під контролем

Жінки емоційніше за чоловіків реагують на всі проблеми та невдачі, але в робочому колективі свої емоції краще контролювати. Адже, якщо на зламаний ніготь чи критику керівництва ви будете реагувати істерикою, чоловіки почуватимуть себе некомфортно поруч з вами. Тому колеги можуть прикласти максимум зусиль, щоб вижити вас з колективу і тим самим зробити своє перебування в офісі більш комфортним.

Доноси та плітки

Ще більше за жіночі істерики чоловіків дратують члени команди, що розпускають плітки. Вашим колегам зовсім нецікаво буде слухати те, що не стосується роботи, і ви одразу «впадете» у їх очах. Тих, хто жаліється керівництву, не люблять в жодному колективі, а коли це ще робить єдина жінка з команди, то на її кар’єрі у компанії часто ставлять хрест. Тому потрібно працювати чесно і не плести інтриг, щоб заслужити повагу у колег та просунутись кар’єрними сходами. Також важливо стати командним гравцем і показати, що на вас можна покластися.

Зовнішній вигляд

Чоловіки як ніхто інший звертають увагу на зовнішній вигляд жінки-колеги, особливо, коли вона в колективі єдина. Тому ваш одяг, зачіска та макіяж не повинні спровокувати думки про вашу несерйозність, некомпетентність чи легковажність. Старайтеся вибирати одяг нейтральних відтінків, який за стилем відповідає займаній посаді та корпоративній культурі. Ваш зовнішній вигляд не має відволікати колег від роботи.

Харрасмент

Це слово останнім часом стало дуже популярним на хвилі звісток із Голлівуду про сексуальні домагання іменитих режисерів до своїх підопічних. Але насправді ця проблема, на жаль, поширена не тільки за океаном, а й у нашій країні. Якщо ви помічаєте зайву увагу до себе з боку колег – не мовчіть! Зараз існує багато анонімних ліній психологічної підтримки, тому ваш голос точно почують.

Працювати у колективі чоловіків буває важко, але це допоможе вам отримати безцінний досвід та підвищити свій професійний рівень.

https://thepoint.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад