Чому варто відгукуватися на вакансії з невеликою зарплатою

Із вами бувало таке, що переглядаючи вакансію, ви бачили перед собою ідеальну пропозицію: і графік хороший, і умови, і обов'язки до вимог вам підходили, одне тільки бентежило – зарплата замала. Але не варто засмучуватися, може, зазначена сума зовсім неостаточна.
Зарплата – річ гнучка
Уявіть себе на місці роботодавця. Яку зарплату ви б вказували в вакансії? Як би ви визначали, скільки платити фахівцеві. Хіба мінімум, на який готова піти компанія?
Якщо ви ідеально підходите під вимоги і побажання роботодавця, є всі шанси домовитися про більшу зарплату, посилаючись на статистику або ваш професіоналізм.
Побачивши хорошого фахівця, роботодавець, швидше за все, погодиться платити трохи більшу суму, ніж та, що вказана в вакансії.
Досвід – річ потрібна
Якщо ви хочете освоїти нову професію, теж є сенс відгукуватися на пропозиції, які не дотягують до ваших фінансових очікувань. Заради досвіду та знань. Погодившись на оплату нижче ваших очікувань, ви зможете отримати досвід.
Так що, якщо ви хочете «спробувати», пробуйте скільки душі завгодно, але не вимагайте завищеної оплати за стажування або навчання.
Неповна зайнятість – річ зручна
Можна погодитися на меншу зарплату, якщо роботодавець згоден переглянути вашу завантаженість. Якщо ви хороший фахівець і можете виконати заявлений обсяг робіт в менші терміни, спробуйте домовитися про неповний робочий день. Тоді оплата не буде здаватися такою маленькою, якщо ви зможете поєднувати цю роботу з іншими підробітками.
Вакансія одна – робота інша
Буває і таке, що в компанії відкриті відразу декілька вакансій, а ви натрапили на ту, де зарплата менше, та й вимоги трохи простіші.
І це не вигадка, таке дійсно трапляється, і не так рідко, як здається.
Так що не варто категорично відмовлятися від пропозицій з меншою зарплатою. Спробуйте домовитися про вигідніші умови, а якщо це не дасть ніяких плодів, тоді можете сміливо продовжувати пошуки.
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад