Дев’ять порад по тайм-менеджменту від Ілона Маска

Ілон Маск здається одним з найпродуктивніших або, принаймні, відомих людей на планеті: SpaceX і Tesla, високошвидкісна залізниця Hyperloop і розробка імплантуючих нейрокомп'ютерних інтерфейсів Neuralink... Просто в голові не вкладається, як все це можна встигнути одній людині!
Річ у тому, що Ілон Маск оптимізував свій робочий процес. Він вирішив зосередитися на роботі через бажання допомогти планеті, оскільки вважає, що його робота допоможе людському роду вижити.
Відзначимо, що висока продуктивність дає безліч переваг, але, в залежності від обставин або переваг, вона не завжди варта тих жертв, які приносить сам Маск. Проте, у нього є чому повчитися.
Постійно запитуйте себе – як зробити краще?
Ілон Маск завжди думає про те, як можна виконувати роботу більш ефективно. Він одного разу визнав, що ніколи не читав книг про продуктивність, але він постійно вдосконалюється, спостерігаючи за своїм життям і звичками.
Він зазначає для себе, коли витрачає час даремно, і постійно вивчає свій щоденний досвід.
Хоча це здається очевидним, приділяти увагу і докладати зусиль для постійної оцінки аспектів, які можна поліпшити, досить складно. Це вимагає вміння кидати собі виклик і завжди бути відкритим до розвитку.
Не забувайте виконувати свій графік
Розпорядок дня Маска розписаний похвилинно. Витрачати час даремно при такому розпорядкові дня практично нереально. Він продумує все до найдрібніших деталей. Тому годинна нарада здається майже вічністю.
Маск, відповідно, уникає довгих нарад і розмов. Крім того, це дозволяє йому бути продуктивним під час коротких перерв протягом дня. Замість того щоб пережовувати випадкові думки під час таких невеликих перерв, Маск робить що-небудь корисне.
Не втрачайте концентрацію
Маска складно відірвати від роботи. Зайнявшись справою, він відключає всілякі нагадування та оповіщення. Він повністю поглиблений поточним завданням. Це дозволяє йому направляти більше енергії на конкретну задачу і вирішувати її швидше.
Економте час на читання пошти
Маск, як і всі ми, витрачає багато часу на пошту, але він навчився зводити цей час до мінімуму. Він не заморочується над формулюванням кожної фрази і не пише цілі послання. Він відповідає лаконічно і по суті.
Не припиняйте вчитися
Ілон Маск геніальний. Він читав по дві книги в день майже з самого дитинства і зараз продовжує поглинати знання в такому ж темпі.
Його колишні співробітники розповідають історії про те, що він любить дізнаватися щось нове і незвідане, що дуже добре розкриває його характер.
Невтомне навчання дозволило йому прискорити розуміння ідей, а також поліпшити якість відповідей і думок, що виникають щодо будь-якого питання.
Займайтеся саморозвитком
Незважаючи на те, що на кожному розі стверджують про важливість особистісного зростання, ми все одно не приділяємо цьому достатньо часу. Маск присвятив себе цьому заняттю повністю. Він каже, що ви повинні відштовхуватися від того, що ви помиляєтеся. Ваша мета – помилятися в меншій мірі. Такий настрій дозволяє йому постійно по-справжньому удосконалюватися.
Маск не тільки підвищує продуктивність, він також постійно вигадує більш ефективні способи мислення. У підсумку він завжди досягає більшого.
З огляду на бездоганність, яка вимагається в компаніях, якими він керує, висока якість роботи значно збільшує його продуктивність, оскільки йому не доводиться повертатися до старих питань.
Ставте перед собою оптимістичні цілі
Стів Джобс створив щось під назвою «поле спотвореної реальності». Цей термін придумали його співробітники, оскільки їм здавалося, що вони виконують завдання і проекти вчасно, які просто виходять за межі людських можливостей. Тому він спотворював їх реальність.
Ілон Маск робить щось схоже. Він ставить занадто оптимістичні цілі. Хоча він, як відомо, часто не досягає їх вчасно, це змушує його команду і себе самого докладати більше зусиль. Постійне почуття терміновості підвищує продуктивність.
Делегуйте повноваження
Ілон Маск не обмежується «полем спотвореної реальності», він також уповноважує своїх співробітників, як ніхто інший. Люди по всьому світу мріють про роботу під керівництвом Маска з огляду на заслужену ним репутацію.
Він очікує багато від своїх співробітників і не соромиться влаштовувати їм рознос або звільняти за помилку. При цьому він домагається від них надзвичайно високих результатів.
Висока продуктивність команди знімає тягар з плечей керівника. І хоча Маск робить всю роботу самостійно, без його направляючої сили вона б точно не виконувалася настільки швидко.
Забудьте про те, що про вас думають інші
Маску вдається уникати того, що докучає дуже багатьом – переживань з приводу того, що про нього подумають інші.
Люди витрачають багато сил і енергії, намагаючись відповідати очікуванням свого оточення. Що ж стосується Маска, йому всеодно.
Він зосереджує всі свої зусилля на виконанні поточних завдань, а не балансуванні між соціальними нормами. Це сприятливо впливає на його продуктивність, оскільки він може робити свою роботу більш цілеспрямовано.
Звичайно, далеко не всім потрібно запускати автомобілі в космос, будувати міні-субмарини для порятунку дітей і надшвидкісні потяги. Та ще й робити це все одночасно. Але кожному є сенс збільшити продуктивність, щоб залишалося більше часу на приємні моменти: зустрічі з друзями, читання книг та ігри з дітьми.
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад