Тільки не це! Чого в жодному разі не варто робити на роботі

Нерідко в колективі можна спостерігати таку ситуацію: один із співробітників працює, прямо скажемо, абияк, проте користується повагою колег і керівництва, інший – професіонал своєї справи, але його чомусь недолюблюють.
Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна визначили 8 речей, які ні в якому разі не варто допускати на роботі.
 1.   Плітки про колег. Особисте життя співробітників може бути цікавіше будь-якого серіалу, але перш, ніж повідомити комусь подробиці, добре подумайте. Які думки можуть зародитися у ваших колег? Так само, як ви зараз обговорюєте одних людей, вони так само будуть обговорювати і вас. Зрештою, з базікою просто перестануть розмовляти.
 2.   Удар у спину, переступання через колег. Уперше підставивши співробітника, ви можете виграти і заробити собі додаткові бонуси, але в подальшому репутація безпринципного кар'єриста зіграє з вами злий жарт – вам перестануть допомагати. До того ж принцип бумеранга ніхто не відміняв – вашими ж методами можуть підставити вас.
 3.   Присвоєння чужих успіхів. Не можете генерувати ідеї самостійно в процесі виконуваної роботи? Може варто задуматися про зміну роду діяльності? Але користуватися чужими ідеями не варто...
 4.   Хвастощі. Коли співробітник в чомусь досяг успіху: вивів компанію на новий рівень, отримав грант, захистив успішний проект – він має право на свою частку компліментів і привітань. Якщо він приймає їх гідно – точно так само він і цінується в компанії. Коли ж хтось кожну успішно виконану дрібницю звеличує до небес – це викликає питання.
 5.   Демонстрація негативних емоцій. Так, на будь-якій роботі трапляються непорозуміння і конфлікти, але якщо ви будете голосно кричати, кидатися канцелярським приладдям і крити всіх нецензурними словами – це не додасть вам авторитету, скоріше, навпаки.
  6.  Зайві позитивні емоції. Їх, як не дивно, теж може бути багато. Не варто цілувати всіх колег з приводу підвищення зарплати або кричати крізь відчинене вікно, що дуже цінуєте своїх колег за подарунок на день народження. Репутація не зовсім врівноваженої людини може стати вашою супутницею.
 7.   Повторювання «як мені набридла ця робота». Набридла – шукайте іншу. Але постійне ниття і вираз ненависті до роботи обов'язково знизить «бойовий дух» колективу, а керівництво швидко вирахує баламута. Крім того, ненавистю до роботи ви знецінюєте тих, кому робота до душі. А це нікому не сподобається. Як зрозуміти, що пора звільнятися?
  8.  Спалювання мостів. Безумовно, голосно грюкнувши дверима, ви покараєте «злого керівника». При цьому, разом з ним ви покараєте і колег, яким доведеться працювати в авральному режимі, поки не буде знайдена заміна.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад