Що нам заважає розвиватися: три головні вороги

Ми відкладаємо наші справи на потім, тому що сумніваємося. Краща робота, якісний одяг, відпочинок за кордоном – гарне життя манить кожного. Ось тільки не всім вдається цього досягти. У кожного на це свої причини, але є три найголовніших вороги, які не дають розвиватися, реалізовувати свої мрії і добиватися поставлених цілей.

Перший ворог – це сумнів

Сумнів, чи зможете ви, чи варті ви того, чи вийде у вас... Його дуже просто позбутися, але більшість людей навіть не намагаються цього зробити. І якщо ви багато сумніваєтеся, просто визнайте це, кожна людина сумнівається. Через минулі невдачі? Але я ж роблю щось нове. Люди кажуть, що не вийде? А хто вони такі, щоб оцінювати, що ви можете, а що ні?

Сумнів виходить зі страхів, які у нас з'явилися через наші думки з часом. Але якщо є сумнів, значить його можна якось вбити. Раз є сумнів, значить є і віра. Віра є у всіх нас, як і сумнів. Я не кажу, що треба позбутися сумніву назавжди, але потрібно опускати його, коли ви відчуваєте, що зможете щось зробити. Ви повинні вірити, що у вас все вийде, що ви зможете отримати будь-яку допомогу, хоча і будете трохи сумніватися. Герої теж сумніваються, але вони намагаються і у них виходить, тому що вони вірять і діють.

Другий наш ворог – це прокрастинація

Ми відкладаємо наші справи на потім, тому що сумніваємося. Але безліч людей прокрастинують, тому що вони ледачі, неорганізовані або просто тому, що вийшов їх новий улюблений серіал, а не тому що вони не хочуть слідувати своїй мрії, або вони недостатньо розумні. І ви говорите, що зробите це завтра. Ні, швидше за все, ви цього не зробите... Ви прокидаєтеся з мрією, але за день вона вмирає, тому що ви не зробили нічого, щоб рухатися до неї.

Ви обманюєте себе тим, кажучи, що коли-небудь це зробите, але ніхто не хоче дожити до похилого віку і шкодувати про всі мрії, які згоріли. Тому що ви так і не почали слідувати своїй мрії. Чого ви чекаєте зараз? Чому ви стільки відкладали весь цей час?

Можливо, сьогодні саме той день, щоб сказати собі: «Я почну слідувати своїй мрії». Тому що єдиний спосіб перестати прокрастинувати – це почати діяти.

Третій ворог – це «винятковість»

Ми відчуваємо себе відмінними від інших людей, нібито між вами є кордони. Ви напевно знаєте людей, які говорять: «Вони мене не розуміють». І ці межі не дають їм спілкуватися з іншими людьми. І тому, що наші припущення про інших людей розділяють нас, ми перестаємо з ними спілкуватися. Ми осуджуємо інших людей, критикуємо їх, ми намагаємося з ними не розмовляти, перестаємо бути добрими і ввічливими з іншими. І це змушує нас думати, що ми занадто інші.

Як це виправити? Дійте! Підійдіть і скажіть що-небудь цієї людини, будьте добрим, будьте зрозумілим. Потрібно соціалізуватися, саме так виходять відносини і взаємозв'язок, які дійсно значущі для вас.

Цих трьох ворогів можна подолати. Звертайте на них увагу, і коли ви помітите їх в собі, ви зможете зрозуміти і почати діяти так, як слід. І це вийде, коли ви захочете цього до глибини душі. Дійте, вірте і любіть.
https://ukr.segodnya.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад