Чотири простих способи подружитися з колегами на новій роботі

Зазвичай від нової роботи чекаєш не тільки гідної та вчасної зарплати, цікавих проектів, а й приємної атмосфери в колективі. І всі ми однаково хвилюємося про те, чи вдасться налагодити стосунки з майбутніми колегами. Адже від цього залежить не тільки те, чи буде з ким пообідати й обговорити новий фільм, але й результат робочого процесу.
Знайдіть ментора
Серед більш досвідчених колег знайдіть наставника, який на перших порах допоможе справлятися з деякими обов’язками. Такий ментор – швидше гід, ніж учитель; він зможе підказати, як краще вчинити і яку стратегію обрати, але не буде навчати вас новим функціям й придумувати рішення за вас.
Скористайтеся його знаннями та досвідом по максимально, але натомість запропонуйте свої навички та вміння, які ви винесли з попередньої позиції або компанії.
Також ментор допоможе вам краще зрозуміти цінності компанії та її місію, а як наслідок – швидше влитися у новий колектив.
Не залишайтеся осторонь і будуйте стосунки
Залученість – прекрасний спосіб прихилити до себе колег, показавши їм, що ви командний гравець. Беріть участь у неробочих заходах компанії, вони допоможуть краще пізнати колег і познайомитися з ключовими фігурами в компанії, поспілкуватись з ними за межами офісу. Уже в перший тиждень на новій роботі ви зрозумієте, із ким із колег ви будете працювати найбільш тісно.
Спробуйте познайомитися ближче: питайте про захоплення, книги, попередній досвід роботи – більшості з нас подобається розповідати про себе.
Можливо, ви знайдете точки перетину, спільні інтереси, спільних знайомих і колишніх колег. Будьте відкриті самі, це справить на колег приємне враження і, можливо, вони самі будуть знайомитися.
Сприймайте зміни з радістю
На новому місці дуже просто почати проводити паралелі з попереднім (і тому більш звичним) місцем роботи. Не критикуйте порядки в новій компанії, які здаються вам незвичними або дивними. Замість зауважень пропонуйте конструктивні рішення там, де бачите те, що можна зробити кращим.
Прикладіть максимум зусиль для того, щоб пристосуватися до прийнятих у новій компанії підходам до вирішення питань, не чекайте, що нові колеги підлаштуються під вас.
Це стосується і невеликих речей, таких, як наприклад, бронювання переговорних кімнат, так і більш масштабних процесів у компанії – бюджетування, планування, стратегії та інших аспектів такого рівня.
Будьте корисні
У кожної команди можуть бути свої сильні та слабкі сторони. Приділіть час тому, щоб подумати, що ви можете привнести в команду. Здатність продемонструвати, що ви можете приносити користь, додасть балів на вашу користь. Тому, ознайомившись із вашими обов’язками, вирішіть, як краще застосувати ваші сильні сторони на благо нової команди.
Ну і не варто забувати, що найкращий спосіб завоювати прихильність своїх колег – просто добре виконувати свої обов’язки.
https://www.work.ua/


За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад