Співробітники-бумеранги. Як повернутися у компанію, де колись працював?

Повернення на колишню роботу «по другому колу» – не рідкісний випадок. Топ-менеджери і HR-и ставляться до такого явища досить спокійно. Так, і хороші фахівці зазвичай у дефіциті. При цьому, робота на одному місці 20 або 30 років без будь-яких зрушень і змін перестала бути приводом для гордості.
Фахівці Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна зібрали поради для співробітників, які повернулися в компанію – як себе поводити з керівництвом, підлеглими і колегами, чого очікувати і як максимально згладити можливі гострі кути.
Головні плюси повернення на колишню роботу:
● вам знайомі стандарти, норми і корпоративна культура компанії. Зв'язки з колегами вже налагоджені, а тип управління керівництва – звичний.
● Ви знайомі керівництву. Всі перевірки пройдені, керівник знає ваші сильні і слабкі сторони. Формальності, звичайно, залишаться, але авторитет вже зароблений.
● Обмін досвідом. В іншому місці ви отримали досвід, навчилися вирішувати якісь робочі питання в іншому порядку, ніж прийнято на «старій новій» роботі. Чому б не об'єднати обидва кейси і прийти до «спільного знаменника»?
Поради «старим-новим» співробітникам:
● не паліть мости – йдіть мирно і підтримуйте зв'язок з колишніми колегами. Наприклад, ви завжди можете обговорити курси підвищення кваліфікації, професійні виставки та інші заходи.
● Відкиньте емоції. Не кажіть нічого негативного про колег і керівництво – ні теперішніх, ні попередніх. Хто знає у який момент і куди доведеться повернутися?
● Обговоріть умови вашого повернення: посаду, фінансові питання. Цілком можливо, що, отримавши досвід на іншій роботі, ви зможете претендувати навіть на підвищення.
● Не «закручуйте гайки». Якщо ви прийшли на посаду керівника і тепер керуєте колишніми колегами, – дайте їм (і собі) час на адаптацію, не вимагайте занадто багато, але і не заохочуйте панібратства.
● Заслужіть довіру керівництва. Погодьтеся, що керівництво має право думати: одного разу покинувши компанію, ви можете зробити це ще раз. Доведіть, що вам цінна ця робота. Будьте готові до того, що перший час вас будуть перевіряти.
● Шукайте перспективу і уникайте критики. «А ось у нас робили так» – не найкраща фраза для фахівця, який повернувся у компанію. Постарайтеся знайти баланс між підходами до вирішення питань у різних фірмах.
● Не розказуйте про те, чому ви взагалі пішли. Але продумайте версію, яка пояснювала б причину вашого звільнення.
І пам'ятайте, що в поверненні на попереднє місце роботи немає нічого поганого. Головне, щоб ви чітко уявляли, навіщо це робите, і бачили перспективу для подальшого кар'єрного зростання.
https://khmelnitsky.hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад