Я начальник – ти дурень: 5 фраз, які не можна говорити міленіалам

Заборонені фрази в роботі з новим поколінням

Покоління Y – люди, які за різними підрахунками народилися в 1981-2000 роках. Найстаршим з них зараз 37, молодшим – ледь виповнилося 18. Вони відрізняються від попередніх поколінь в першу чергу тим, що нерозривно пов’язані з новими технологіями. У міленіалів своя система цінностей, в яку вони сліпо вірять, – невизнання авторитетів, свобода дій, рівність.

Чому про «ігреків» так багато говорять? Відповідь очевидна: з кожним роком їх стає все більше на ринку праці. Тому бізнесу вже зараз доводиться з ними рахуватися. Різні дослідження дають практично однакову статистику – на даний момент міленіали становлять майже третину світового ринку праці, за 8-10 років цей показник збільшиться до 75%.

Люди цього покоління здебільшого оптимістичні у питаннях кар'єри.

Вони не бояться втратити роботу – впевнені, що можуть швидко знайти нову. До того ж, згідно з даними Інституту Ґеллапа (США), більше ніж половина міленіалів готові в будь-який момент покинути свою компанію та прийняти вигіднішу пропозицію. Такі факти говорять про одне: якщо хочете утримати «ігрек», шукайте нові підходи в роботі з ними.

K.Fund Media вже писав, як правильно управляти міленіалами. А сьогодні ми публікуємо топ фраз, які краще їм не говорити.

«Ти вже йдеш? Але робочий день ще не закінчився»

Міленіали цінують свободу. Для них важливо розуміти, що вони мають право чинити так, як вважають за потрібне. Люди цього покоління обирають гнучкий графік роботи. Навіть більше, вони не вважають обов’язковим щодня з’являтися в офісі. Будь-яка спроба загнати їх в рамки «з дев’яти до шести» буде сприйнята в штики – краще і не намагайтеся.

«Ти занадто молодий для цієї посади»

Міленіали зациклені на розвиткові. Для них важливо якомога швидше піднятися кар’єрними сходами, не чекаючи умовних 35. Покоління Y – досить самовпевнені люди, і не вважають себе гіршими за старших колег.

Тому якщо в розмові з начальством вони почують дорікання стосовно їх молодості, а не конкретне пояснення, чому вони «не тягнуть» на ту чи іншу посаду, то почнуть шукати нову роботу.

«Забудь про соцмережі у робочий час»

Ви не встигнете закінчити цю фразу, як міленіал збере речі та голосно грюкне дверима. Віднімати соцмережі у цього покоління – це як забирати у дитини улюблену іграшку. «Ігреки» практично живуть в своїх фейсбучних та інстаграмних профілях. Там вони знаходять потрібну інформацію, а спілкування в мережі для них є пріоритетним. Якщо хочете плідної роботи, всі питання вирішуйте з ними у месенджерах – швидка реакція гарантована.

«Ми не зможемо підвищити тобі зарплату»

З міленіалами важливо говорити про їхній потенціал в плані грошей. Їм хочеться розуміти, скільки вони можуть заробляти далі. Таких людей слід системно винагороджувати не тільки похвалою, але і додатковими «плюшками».

Якщо міленіали просять підняти їм зарплатню, не поспішайте говорити кардинальне ні.

Обґрунтуйте, чому зараз немає такої можливості та розкажіть, коли вона з’явиться. Ще краще – постарайтеся все ж підняти зарплатню. Навіть мінімальна надбавка до зарплати дасть їм розуміння: в цій компанії їх цінують.

«Роби так, як я сказав»

Така фраза не сподобається будь-якому співробітникові. Але для міленіала вона слугуватиме чітким сигналом: час шукати нову роботу. «Ігреки» цінують повагу до себе більше, ніж авторитет. Тому схема «я придумав, а ти втілюй у життя» з ними не спрацює. Важливо поставити перед міленіалом ціль і дати йому можливість самостійно вирішити, як її досягнути.

Наприклад, є завдання підготувати звіт і виступити з ним перед колективом. Чітко поясніть дедлайн і де взяти потрібну інформацію. Але не розпиляйтеся щодо докладної інструкції, в якому порядку все робити і як це зрештою має виглядати. Так міленіал відчує себе співучасником справи, а не банальним виконавцем.

https://kfund-media.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад