Дванадцять найпопулярніших відмовок, щоб не шукати нову роботу

Добре заробляти й працювати в дружньому колективі під керівництвом грамотного керівника хочуть всі. Але змінювати звичну дійсність на привабливу невідомість готові не всі.
1. Мене все одно не візьмуть
Дійсно, навіщо пробувати, якщо у вас все одно не вийде? Саме так міркують ті, хто бояться щось змінювати. Якщо ви хочете піти на нову роботу, але шукаєте відмовки, щоб цього не робити, вибирайте хоча б ті, які точно не можна спростувати.
2. У мене немає досвіду
Причина, якщо чесно, так собі. Тому що досвід не береться сам по собі, його потрібно отримувати. Вирішили змінити напрямок діяльності? Почніть з малого – влаштуйтеся помічником або стажером, а там, дивись, і досвіду наберетеся, достатнього для роботи на більш високій посаді.
3. Я не знаю, як написати резюме
Серйозно? В Інтернеті є безліч порад про те, як скласти хороше резюме. Скористайтеся ними, щоб почати пошуки роботи вашої мрії.
4. Я боюся змін
Так всі їх бояться! Але саме вихід із зони комфорту відкриває перед нами нові горизонти. Страшно щось змінити? Використовуйте цей страх для власної ефективності! Зважитеся нарешті відправити резюме на вподобану вакансію, покажіть своєму страху, хто тут головний.
5. Рідні мене не підтримають
Що ж, у житті не завжди все складається гладко. Звісно, з підтримкою можна і гори зрушити, але її відсутність теж можна використовувати на користь. Дійте попри все, сила опору – та ще сила!
6. Доброї роботи немає!
Ні, говорите? А як щодо всіх цих десятків тисяч пропозицій? Та й невже у вашому оточенні немає хоча б одного знайомого, на роботі у якого не вистачає персоналу? Шукайте скрізь! В газетах, на сайтах, серед знайомих і в соцмережах. Знайти роботу – завдання здійсненне для тих, хто дійсно її шукає.
7. Починати з самого початку важко
А з самого кінця легко? Шлях змін не завжди легкий, але чим складніше, тим цікавіше, і тим цінніше отриманий результат. Перший етап потрібно просто пережити, а потім ви і думати забудете про складнощі новачка.
8. Вік уже не той
Зізнайтеся, скільки вам? 30, 40, 50? Ми навіть не будемо сперечатися, що з віком знайти нову роботу (хорошу нову роботу) складніше, ніж відразу після випуску з ВУЗу. Але давайте будемо чесними, це завдання не з розряду нездійсненних. До речі, американська льотчиця Маргарет Рінгенберг в 72 роки облетіла світ.
9. Нехай інші женуться за мрією, я краще тихо відсиджу за свою зарплату
Ну, теж варіант. Ви ж не пошкодуєте про це на заході кар'єри, правда?
10. Та мені просто лінь
Лінь? Значить, швидше за все, ви просто не знайшли свій стимул. Не хвилюйтеся, це проходить. Особливо тоді, коли всі навколо отримують підвищення і кар'єрне зростання, а ви все лінуєтеся. Та й на більш високооплачуваній роботі лінуватися все-таки веселіше.
11. У мене дуже хороший колектив
Ось це вже щось цікавіше. Розлучатися з хорошими колегами складно. Але якщо на горизонті з'явилися нові перспективи, варто поставити на ваги приємне спілкування і можливість особистого зростання. Ніхто не забороняє вам підтримувати відносини з колишніми колегами, але змінивши роботу, ви зможете познайомитися ще з безліччю цікавих і гарних людей. Тому ця відмовка теж не годиться.
12. Мене не відпустить керівництво
Те, що вас цінують на роботі, прекрасно. Але ж ми всі знаємо, що незамінних не буває. Силою ніхто нікого тримати не буде. Тим більше якщо ви скажете про своє звільнення завчасно, а ще краще – знайдете собі заміну.
Залишається сказати лише одне: не шукайте відмовки, шукайте можливості! Тоді життя неодмінно обдарує вас приємними сюрпризами.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад