П’ять помилок, через які вам не підвищать зарплату

Як просити підвищення зарплати? Що сказати, щоб виглядати переконливо? Не знаєте? Тоді, можливо, вам допоможуть ці поради. Викорінивши ці помилки в спілкуванні з шефом на тему «ЗП», ви збільшите свої шанси на успіх.
1. Непідготовленість
Коли ви прийдете просити підвищення зарплати, шеф напевно запитає про ваші заслуги. Якщо ви не зможете чітко й предметно пояснити, чому вам повинні більше платити, то не варто навіть пориватися.
Складіть чітку відповідь. Розкажіть, скільки й чого ви зробили за певний період, яких результатів досягли, на скільки перевиконали план, які ідеї запропонували, що реалізували. Загалом, все, чим можете похвалитися, використовуйте в якості аргументу.
2. Необґрунтованість
Власне, друга помилка відбувається з першої. Якщо ви просто вимагаєте підвищити зарплату за красиві очі, або тому що «всім підвищили, а мені ні», діла не буде. Немає сенсу просити збільшення оплати праці, якщо ви не зробили нічого видатного або якщо на те немає інших вагомих підстав (інфляція, підвищення мінімалки тощо). Є підстава – можливе підвищення. Немає підстави – не витрачайте час даремно.
3. Ультиматум. Шантаж. Нахабство
Відразу три в одному. Три великі помилки, які не можна здійснювати, якщо ви хочете отримати підвищення. Ні в якому разі не вдавайтеся до стратегії «Або ви мені підвищуєте зарплату, або я йду». Така позиція спочатку програшна, тому що, швидше за все, начальник вибере другий варіант – шантажистів у колективі не любить ніхто.
4. Невідповідний момент
Ні, це не про психологічні тонкощі. А про здоровий глузд. Якщо ви допустили серйозну помилку, або якщо в компанії якісь глобальні зміни, якщо шеф хворіє або завантажений важливими питаннями, то не потрібно вдиратися до нього в кабінет і просити негайно збільшити вашу зарплату.
Дочекайтеся кращого моменту, коли ви – молодець, проекти завершені, керівництво в хорошому настрої. Зрештою, всі ми люди.
5. Завищені очікування
Об'єктивно оцініть свою працю. Перш ніж просити підвищення, подивіться, яка середня зарплата по вашій спеціальності. Не забудьте про пункт 1. І будьте готові до того, що надбавка не буде позамежною. Не варто сподіватися, що зарплату збільшать в два рази, якщо ви самі розумієте, що цього не станеться.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад