Офісний цирк: як сконцентруватися, якщо колеги постійно шумлять

Коллектив – це завжди спілкування. І чудово, якщо ваші колеги люблять поділитися один з одним останніми новинами з життя. Але як бути, якщо вам потрібно зосередитися на терміновому заданні, а навколо твориться справжній хаос?
Встановіть правила
Якщо вам заважає миле щебетання сусідів по кабінету, встановіть правила. Наприклад, домовтеся ділитися історіями в перерві за чашкою чаю на кухні, наприклад. Заодно виходьте на 10 хвилин з кабінету і провітріть приміщення.
Також ви можете встановити таймер. Наприклад, за методом 45 і 15 – багато працюєте і трішки говорите. Цикл за циклом до самого кінця дня.
Створіть власний шум
Бажано білий. Знаєте, як на радіо, коли воно не ловить хвилю. Багатьом допомагає включити ненав'язливу музику або послухати шум прибою, звуки грози або дощу. Залежно від того, на яку роботу вам потрібно налаштуватися, обирайте ритмічну або, навпаки, спокійну музику. Увімкніть мелодію, надіньте навушники й працюйте собі в задоволення. Головне – звук голосніше. І нехай весь світ мовчить.
Залиште приміщення (якщо ситуація дозволяє)
Знаєте цю одвічну боротьбу між «закрий вікно» і «відкрий вікно»? Деякі люди пішли далі та розв'язали боротьбу за тишу. Але насправді можна нескінченно довго з'ясовувати, хто кому заважає, і в підсумку так і не зайнятися справою. А можна просто усамітнитися, щоб зосередитися і закінчити те, що потрібно. Якщо у вашому кабінеті обговорюють важливе завдання (не всім же про моду й погоду говорити), тут ви навряд чи зможете впливати на колег і закликати до тиші.
Вийдіть на кухню або в сусідній кабінет, якщо у вас це дозволено. Дайте собі можливість усамітнитися або попрацювати там, де не шумлять. Нічого страшного, якщо вам доведеться покинути улюблене крісло, зате справи будуть у порядку.
А взагалі почніть з себе. Можливо, якщо одного разу ви не підтримаєте бесіду й запропонуєте колегам мовчки попрацювати, ніхто не стане чинити опір і в кабінеті запанує тиша.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад