Чотири фрази, які змусять шефа полюбити вас

Work.ua хоче звернути увагу на чотири фрази, які ваш керівник завжди хоче чути, але далеко не всі співробітники говорять їх.
«Як я можу допомогти вам у досягненні ваших цілей?»
«Ці слова – музика для вух боса», – говорить бізнес-тренер і корпоративний менеджер Аарон МакДеніел.
Запитувати у керівника про його цілі й пропонувати допомогу – завжди хороша ідея. Така поведінка говорить про те, що ви стурбовані не тільки особистими цілями, і вам важливо, щоб вся команда виглядала добре.
«Я бачив, що це не було зроблено, тому я зробив це»
«Ініціативність – одна з найцінніших навичок для працівника, так як шефові дуже легко закохатися в співробітників, які бачать прогалини й заповнюють їх», – говорить Стів Лангеруд, бізнес-консультант.
Якщо ви бачите щось, що, може бути якось виправлено – питайте як і виправляйте. Якщо ви знаєте, що і як треба виправляти – просто робіть це без зайвих питань. Якщо ви вважаєте, що такими діями прирікаєте себе на понаднормову роботу, пам'ятайте: переробка, яка йде на користь – існує.
«Я згоден ...»
«Навіть якщо ви не згодні з тим, що говорить ваш керівник, будувати дискусію в позитивному тоні допоможуть фрази «Я згоден... », «Ми, безумовно, повинні це врахувати... », «Це прекрасний початок процесу... » та інші в цьому ключі», – стверджує письменниця Сандра Агнець, авторка книги «3000 слів і виразів для ефективного контролю роботи».
До слова, висловлюватися позитивно – одне з основних правил того, як говорити переконливо.
«Я буду радий зробити це»
А також «Я візьму на себе ініціативу з цього питання» – пропозиції, які висловлюють вашу проактивность і готовність робити те, що потрібно, щоб отримати роботу.
«Зазвичай, людина з таким підходом до роботи добровільно бере на себе відповідальність, доводить справу до кінця і вносить свій вклад в успіх команди», – говорить Тодд Черчесов, професор у галузі управління персоналом у Нью-Йоркському університеті.
Не потрібно говорити ці вирази, якщо ви самі не поділяєте підходи, які вони несуть. Ваш шеф не розумітиме як жив без вас раніше тільки тоді, коли все сказане буде правдою. Пам'ятайте, що не тільки нещирість з людьми може вам нашкодити: брехня самому собі також може зруйнувати ваше життя і кар'єру.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад