Навіщо відвідувати тренінги та конференції, якщо ви і так відмінний фахівець

Професійні тренінги та спеціалізовані конференції проводяться все частіше. На них виступають практикуючі фахівці та теоретики, експерти та інноватори. Багато хто намагається не пропускати такі профільні заходи і відвідують всі, які стосуються їхньої професії. Інші ж вважають, що краще триматися осторонь, бо не бачать реальної користі від них.
Чому все ж варто звернути увагу на тематичні заходи й чим вони можуть бути корисні для вашої кар'єри?
1. Дізнатися щось нове
Яким би суперпрофі ви не були, завжди знайдеться щось, про що ви не знали або знали, але неправильно застосовували, або правильно, але не дуже ефективно. Загалом, немає межі досконалості. Нові знання ще нікому не зашкодили.
Навіть якщо з дводенного тренінгу ви винесли для себе всього одну важливу думку, це вже прекрасно. Одного разу ці знання вам неодмінно знадобляться.
2. Познайомитися з кимось новим
Але знання – далеко не єдиний плюс відвідування подібних заходів. Знайомства – ось, що особливо цінно. Як правило, на тематичних тренінгах збираються фахівці певного кола. Тобто публіка досить концентрована. Це ваші колеги, конкуренти, потенційні партнери й наставники.
Ви можете знайомитися як зі спікерами, так і з гостями конференцій. Це дозволить вам значно розширити коло корисних знайомств. Відвідування таких заходів – важлива складова нетворкінгу.
3. Дати людям можливість дізнатися про вас
Якщо ви хочете заявити про себе в професійному середовищі, не ігноруйте профільні конференції. Розгляньте варіант виступу на сцені. Напевно вам є чим поділитися з іншими. Зв'яжіться з організаторами тренінгу, запропонуйте себе на роль спікера.
Якщо не наважуєтеся виступати самі, проявляйте активність під час чужих виступів. Задавайте дотепні питання, спілкуйтеся зі спікером після виступу.
Намагайтеся бути в курсі всіх останніх подій у вашій професійній сфері, спілкуйтеся з колегами з інших компаній, діліться досвідом і ви завжди будете затребувані.
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад