Пряме влучення: як влаштуватися на роботу мрії з 1-ї спроби

1. Визначтеся з посадою

Легше шукати роботу, коли ви знаєте, яку посаду плануєте зайняти. Чим точніше ви сформулюєте мету, тим більша ймовірність потрапити «в яблучко». Для цього вивчіть вакансії, які вам подобаються: дізнайтеся, чого чекають від кандидата, що пропонують. Якщо вам все подобається, візьміть цей варіант за зразок.

Тобто, ставимо реальні цілі. Складаємо свої навички та вміння з вимогами привабливих вакансій.

2. Визначтеся з компанією

Коли ви чітко уявляєте, ким хочете працювати (менеджером зі збуту, верстальником, журналістом, маркетологом, столяром, водієм), пора визначитися, де конкретно хочете працювати.

Для цього згадайте всі компанії, у яких може бути вакантна посада. Все, що вам подобається як споживачу, покупцю, клієнту. Зверніть увагу, які відгуки є в мережі або серед ваших знайомих про те чи інше підприємство. Як воно розвивається, успішно чи веде справи.

Після цього знайдіть обрану компанію на сайті пошуку роботи, перевірте, чи є в ній вакансії. Звісно, це можуть бути декілька варіантів, але вони повинні точно відповідати вашим вимогам, а ви – їх запитам.

Якщо ви не знаходите вакансій на спеціалізованих сайтах, зайдіть на сайт компанії. Часто в розділі «Вакансії» або «Кар'єра» є ті пропозиції, яких немає ні в газетах, ні на сайтах.

Якщо вакансій немає

Якщо на даний момент пропозицій роботи в обраній вами компанії немає, а працювати в ній ви дуже хочете, заявіть про себе. Зателефонуйте до відділу кадрів, напишіть повідомлення в соціальних мережах (якщо у компанії є аккаунт), напишіть лист рекрутеру. Поки ви не спробуєте, ніхто не зробить цього за вас.

3. Складіть резюме

Коли ви зібрали всю потрібну інформацію, складайте резюме. Максимально інформативно розкажіть про свій досвід, знання і навики. Пишіть про те, що цікаво компанії, а не про своє хобі або досвід 20-річної давності.

Ні в якому разі не копіюйте текст вакансії, змінюючи його під своє резюме. Це буде дуже помітно для рекрутера. Але все ж таки постарайтеся скласти резюме так, щоб воно ідеально підходило під бажану посаду.

4. Не забудьте про супровідний лист

Відправляючи резюме, обов'язково прикріпіть до нього супровідний текст. У ньому напишіть, чому ви хочете працювати саме в цій компанії. Чому вас зацікавила обрана вакансія і чим ви будете корисні підприємству.

Фокус у тому, щоб здатися максимально привабливим кандидатом, реально зацікавленим у роботі.

5. Не підведіть на співбесіді

Якщо ви все зробите правильно, з великою ймовірністю з вами зв'яжуться, щоб призначити співбесіду. І вже тут настає ваш зоряний час. Ведіть себе невимушено та природно. Привітно відповідайте на запитання рекрутера та задавайте зустрічні запитання. Посміхайтеся, сяйте! Покажіть, що без вас ця компанія не буде такою ефективною, як з вами. Але не перестарайтеся. Ніяких хвастощів і манірності.

Якщо щось пішло не так і вас не покликали на співбесіду, поверніться до пункту 1. Але краще відразу постарайтеся все зробити, як ми радимо. Уважно читайте текст вакансії, сконцентруйтеся на навичках в резюме, наберіться впевненості в собі й дійте!

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад