Чому не варто «скидати з рахунків» кандидатів старших 40

Багато кандидатів з категорії 40+ кожного разу стикаються з відмовою через нечіткі причини, за якими найчастіше стоїть небажання роботодавців працевлаштовувати здобувачів у зв'язку з віком. Однак досвід важливіший ніж паспортні дані. Тому радимо роботодавцям придивитися до тих, хто старший 35-45 років. І ось чому.

Звичка на вагу золота

В бестселері Генрі Марша британського нейрохірурга, який віддав медицині декілька десятків років свого життя. «Науково доведено, що безперервна практика в певному ремеслі та постійне вдосконалення навичок у рази цінніше навчання. Тобто, працюючи, ми набуваємо вміння набагато швидше, ніж просто навчаючись чогось.

У психології це називається імпліцитною або неявною пам'яттю. Коли ми освоюємо нове вміння, мозку доводиться напружено працювати. Це свідомий процес, який вимагає частого повторення і енергетичних витрат. Але як тільки урок засвоєний, це вміння моторна та сенсорна координація м'язів мозком стає неусвідомленим, швидким і ефективним.

Коли ми використовуємо отримане вміння, активується тільки невелика частина нашого мозку. Також було доведено, що, наприклад, у мозку професійного піаніста область, яка відповідає за роботу рук, розвинена набагато краще, ніж у мозку піаніста-аматора. Вчитися означає реструктурувати мозок. Це елементарна істина, про яку, на жаль, багато хто починає забувати».

Що це означає? Що досвід не втрачає своєї сили. Особливо якщо постійно вдосконалювати свої навички та розвивати їх.

Ось чому кандидати зі старшої вікової групи не повинні випадати зі списку затребуваних, якщо у них багатий професійний стаж.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад