Ти відмовила мені два рази: як перетворити «ні» в «так»

Мова не йде про те, щоб переслідувати ейчара до тих пір, поки він не скаже «Ви найняті», або як-то підтасовувати результати співбесіди. Адже іноді ви повинні «полювати» на роботу, якщо дійсно хочете отримати її.

Ось три підказки, які допоможуть домовитися, якщо ви не готові прийняти «ні» в якості остаточної відповіді.

Будьте терплячі й не здавайтеся

Перше, що потрібно пам'ятати при «полюванні» на роботу, процес перетворення «ні» в «так» може зайняти деякий час. Навіть знаменитості знайомі з цією боротьбою.

Наприклад, співачка Леді Гага була прийнята й звільнена зі звукозаписної компанії «Def Jam Records» протягом трьох місяців. Але вона не здалася! Замість цього співачка продовжувала працювати над своєю метою, і щоб опинитися на вершині чартів і отримати премію Греммі їй знадобилося 3 роки.

Тому наберіться терпіння. Спочатку запитайте HR-менеджера, чому вам сказали «ні». Може, у вас недостатньо досвіду або знань, які потрібні для роботи. Не здавайтесь! Замість цього вивчіть інші вакансії, де ви можете отримати необхідний вам досвід. Як тільки ви його отримаєте, поверніться назад і спробуйте ще раз.

Підтримуйте зв'язок з рекрутером

«Ні» не привід рвати всі зв'язки. Навіть після відмови постарайтеся підтримувати зв'язок з менеджером з підбору персоналу. Це покаже, що ви дійсно хочете цю роботу.

Така наполегливість може вплинути на рішення потенційного роботодавця. Хто знає, можливо він передумає і найме вас. Крім того, вибудовуючи відносини й показуючи свою відкритість ейчару, ви будете на вершині, якщо позиція стане вашою.

Використовуйте нетворкінг

Якщо ця робота робота вашої мрії, попросіть своїх знайомих, які, можливо, вже трудяться в цій компанії, замовити за вас слівце. Рекомендація від співробітника може зіграти вам непогану службу: швидше згадають про вас, коли відкриється нова вакансія.

У відмові немає нічого трагічного. Таке трапляється. Але не приймайте відмову як належне, якщо ви дійсно хочете працювати в цій компанії і на менше не згодні.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад