План відповіді на питання: «Чого ви чекаєте від нової роботи?»

Співбесіда – міні-спектакль, де у рекрутера й кандидата своя роль. Як би це не засмучувало й не злило акторів театру двох ролей, але такі реалії ринку праці. Не тільки Україна, якщо це когось заспокоїть. Будь-який раз, коли рекрутер задає питання під час співбесіди «Чого ви чекаєте від нової роботи?», його мало задовольнить відповідь: «Все, що ви готові запропонувати». Щоб грати за правилами найму дипломатично й безпрограшно, відповідь на це питання має містити чотири «якоря».


1. Почніть з ваших навичок
У питанні мова йде про вас, але відповідати потрібно з точки зору найму
менеджера. Звичайно, ви хотіли б, щоб вам щедро платили, робота була поблизу будинку й з корпоративним безлімітним зв`язком. Але не вражає такий початок. Замість цього почніть відповідь з ваших навичок і умінь – вони в першу чергу й рекрутера хвилюють, і ви показуєте себе з сильної сторони. «Я відточував навички аналізу даних протягом декількох років, і, в першу чергу, я шукаю для кого можуть бути корисні мої знання, і де я можу продовжувати удосконалювати їх».


2. Поясніть вашу мотивацію
Більшість менеджерів з найму сподіваються, що людина, яку вони наймають, бачить мотивацією працювати не тільки за зарплату. Вгамуйте цю спрагу відкрито. Опишіть, що для вас цікаво ще, окрім грошей.
«Мені подобається не тільки здобувати дані і взаємодіяти з ними, а й доносити їх тим, кому вони цінні. Мене завжди радує і надихає, коли бачу результати своєї роботи і її вплив на клієнтів».


3. Зв`яжіть з вашими довгостроковими цілями
Наймаючи людей, роботодавець вкладає і інвестує у них якісь ресурси. Ніхто не хоче, щоб щойно що найнятий працівник поспішно написав заяву про звільнення. Будь-які згадки про зростання і розвиток вас як фахівця в цій
компанії всерйоз і надовго хороші. Якщо ж ви таким способом навмисно хочете обдурити роботодавця, то обман – це завжди погано.

«Я в пошуку компанії, у якій я зможу постійно зростати професійно, для мене це пріоритетно».


4. В кінці згадайте наймача
Залежно від того, як довго ви відповідали на це питання, можливо, має сенс
підвести підсумок всьому сказаному, і закінчити на тому, чому ви хочете
працювати саме в цій компанії. «Підводячи підсумок сказаному: я хотів би працювати на посаді, де зможу використовувати свої навички й бачити результати своєї роботи в рішеннях клієнтів. Місія вашої компанії перетинається з моїми внутрішніми переконаннями, і мені було б дуже цікаво стати її частиною». Ваша відповідь може змінюватися в залежності від положення, але загальна його структура незмінна. Радимо продумувати відповідь на питання з позиції рекрутера і, звичайно ж, відповідати чесно.


https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад