Названо 10 речей, без яких неможливо стати лідером

Всі лідери, сміливо провідні компанію до перемоги (незважаючи на успіх або неуспіх у кінці), мали одну спільну рису - вони безперервно вчилися керувати, приймати рішення, бути в курсі багатьох питань одночасно і ін. Вони пройшли свій шлях від підлеглого до керівника. Пройдіть його і ви.

1. Знаходити відповіді

Багато виконавців / не сформовані поки ще менеджери блискуче перебувають у вічному пошуку. Але справжнього лідера відрізняє вміння знаходити в нескінченному потоці ідей і варіантів оптимальне і раціональне зерно. Так, шляхом багатьох проб і відважних помилок.

2. Бути гнучким

Потенційно сильний менеджер вміє (навчається) пропонувати нове, аргументувати свою думку, приймати мінливі умови за константу, відкидати частину своїх намірів, щоб не втратити їх усіх.

Лідер здається непохитним у своїх рішеннях, але він же здатний змінити їх, побачивши кращий підхід. І навіть запропоновану з боку ідею прийме без внутрішнього опору.

Він здатний делегувати або стати слухняним підлеглим, якщо того вимагають умови. Щоб потім в потрібний момент знову взяти управління в свої руки.

3. Бачити альтернативи

Ті, хто прагне стати хорошим керівником, шукають рішення там, де видимих ​​всього 2-3 варіанти. Невміння думати - властивість пасивних підлеглих. Лідер же крутить в голові одне і те ж, намагаючись знайти новий ракурс. І знаходить. Для не-менеджерів це дивовижний факт. Але тільки тому, що вони самі не обтяжують себе зайвими роздумами і відмовляються від практики мислити самостійно.

4. Бути зі «своїми» до кінця

Хороший керівник не кидає свою команду, навіть якщо весь світ проти неї. Він упевнений, що його обов'язок - бути з нею заодно, відстоювати кожного «свого» і витягати всіх зі дна. Тому що тільки така команда, може досягти сверхвисот. Команда відчуває, коли лідер з нею, і дякує зі 100% віддачею.

5. Бути собою

Менеджер здатний мімікрувати під бізнес або проект заради їх розвитку, але він же відточує навик розуміти і слідувати власним бажанням. Потенційний керівник вивчає кращі навички кращих, вчиться аналізувати їх поведінку і мислення. Критично приміряє ці вміння до себе, проекту, навколишнього світу. Це дає базу для особистісного зростання, вміння розібратися в своїх якостях і сильних сторонах підлеглих, розвиваючи їх найкращим чином.

6. Розуміти весь процес

Ефективний керівник розбирається у всіх процесах, щоб в потрібний момент підстелити соломки там, де це дійсно потрібно. Не можна створити автомобіль, розуміючи роботу однієї лише його частини. Менеджеру не обов'язково ідеально робити те ж, що і його команда. Головне, щоб деталі всього бізнесу були ясні.

7. Ділитися знаннями з командою

Лідер поширює отримані ним знання, щоб виростити собі не конкурентів, але помічників. Чим більше команда розуміє і знає, чим вище відповідальність на інших учасниках, тим більше віддача, вище довіру до керівника, краще рішення, які приймаються на місцях самостійно підлеглими.

8. Бути чесним з людьми

Ті, хто бояться проявити свої слабкості і незнання, при цьому не намагаючись їх позбутися, завжди приховують правду від команди і партнерів. Якщо ті, хто з вами в одному човні, будуть знати, що у вас в голові (спосіб мислення і прийняття рішень, виносяться рішення та ін.), Вони знайдуть вірні альтернативи для розвитку компанії або проекту, які ви могли упустити, підтримають в потрібний момент.

9. Мислити масштабно

Впевнений управлінець мислить глобально на відміну від підлеглих-виконавців, які живуть від зарплати до зарплати. Їх горизонт коротше і ближче, ніж у керівника. Чим більше питань / нюансів одного бізнесу ви здатні вирішити / відчути, тим краще рівень менеджменту.

10. Прагнути до простоти

Ті, хто не впевнений у собі до кінця як керівник, часто вибирають шлях туманних двозначностей в розмовах з командою і майбутніми партнерами. Відсутність брехні, підкупів і еківоків - ось, чого чекають сьогодні люди по відношенню до себе. Будьте прямим. Говоріть прямо все, що хочете донести іншим. Так ви скоротите час на непотрібні розмови, нікому нічого не доведеться додумувати. І ви точно впевнені, що вас зрозуміють правильно.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад