5 найтиповіших запитань на співбесіді та як правильно відповісти на них

Тобі це вдалось! Твоє резюме справило чудове враження та з тобою хочуть зустрітись особисто. Хвилюватись перед співбесідою природно, але існує один секрет: чим краще ти підготуєшся, тим менше ти нервуватимеш.

  1. «Що Ви знаєте про нашу компанію?»

    За допомогою цього запитання інтерв’юер намагається перевірити, наскільки ретельно ти виконав своє «домашнє завдання» та пересвідчитись, що ти обрав саме цю компанію з вагомих причин. Під час підготовки до співбесіди тобі варто дізнатись про штат та структуру компанії, її сферу діяльності, товари або спектр послуг, які вона пропонує, нові розробки та ініціативи. Не зайвим буде дізнатися про історію компанії, її цілі та культуру, імідж на ринку роботодавців та серед конкурентів.

  2. «Що Вас мотивує?»

    Відповідаючи на це запитання, будь готовим розповісти про свою самомотивацію. Подумай про складні завдання, які ти виконував, та яку користь це принесло особисто тобі. Прикладом може бути вдала організація заходу, коли твоєю ціллю та мотивацією було не лише слідування сценарію, а й задоволеність та гарний настрій гостей свята.

  3. «Як Ви вважаєте, які Ваші сторони для розвитку

    До відповіді на це запитання тобі треба ретельно підготуватись. Що ми можемо порадити? Вибери те, в чому ти не можеш назвати себе сильним та подумай як ти можеш розвивати в собі цю рису. Наприклад: ти хвилюєшся під час проведення презентацій. Визнай це, як сторону для розвитку та скажи, що практикуєшся вдома або перед друзями. Можна також знімати такі виступи на відео та пізніше аналізувати, що саме можна було б покращити.

  4. «Де/ким Ви бачите себе через 5 років?»

    Ми вже розповідали в нашому блозі «6 речей про які варто подумати до того як ти розпочнеш пошук роботи» про те, що про свої кар’єрні очікування та плани в коротко- та довгостроковій перспективі варто подумати заздалегідь. Подумай, як виглядатиме твоє омріяне майбутнє та які кроки тобі треба зробити для того, щоб це здійснилось. Не забувай, що відповідь повинна все ж бути в контексті роботи, на яку ти проходиш конкурс.

  5. І на останок: які запитання у тебе будуть до інтерв’юера?

    «Чи є у Вас запитання до мене?» ? це запитання часто застає зненацька, та іноді його можуть задати вже після закінчення офіційної частини співбесіди. Підготуй запитання, які покажуть твій ентузіазм та будуть стосуватися конкретно твоєї посади або організації. Гарним прикладом може бути запитання «Які ініціативи та проекти запроваджує компанія на даний момент?».

http://www.nestle.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад