Який час найкращий для співбесіди з роботодавцем

Якщо подане вами резюме зацікавило потенційного роботодавця, вас запросять на співбесіду, можливо, поцікавившись, коли ви зможете прийти на зустріч.

Пам’ятайте, що співбесіда – це можливість переконати роботодавця, що саме ви найкраще підходите на вакансію. Відповідно до досліджень, найкращим часом для співбесіди є вівторок близько 10:30. Не засмучуйтеся, якщо ви не можете пройти співбесіду саме в цей час, бо він є досить умовним.

Але як ви можете знати, який час є найкращим для співбесіди? Можна вважати, що найкращим є той час, який найбільш зручний для вас. Насправді це не так, оскільки значно важливіше, щоб цей час був зручний і для людини, яка буде проводити співбесіду. Успіх залежить не тільки від того, як ви зможете себе показати, а і від того, як вас сприйме ваш співрозмовник. Тому врахуйте наведені нижче поради, перш ніж узгодити час зустрічі.

Уникайте надто ранніх зустрічей. Такий час є сприятливим для того, щоб утримати чиюсь увагу. Але уникайте того, щоб бути першою людиною, яка прийшла на співбесіду, оскільки зранку люди думають ще про домашні клопоти, про плани на поточний день і т.д. Саме тому понеділковий ранок не є ідеальним часом для співбесіди.

Уникайте кінця робочого дня. Аналогічна ситуація з попереднім варіантом. У цей час на думці в менеджера чи роботодавця є багато речей, в тому числі і пріоритети на наступний робочий день, вечеря, покупки тощо. Тому навіть не плануйте співбесіду у п’ятницю ввечері!

Уникайте перед- або післяобідніх зустрічей. Час перед обідом або одразу після нього є також проблематичними. Ваша співбесіда може бути перервана обідньою перервою, а після обіду ви можете довго чекати на продовження.

Години напередодні вихідних чи святкових днів або після них також не є ідеальними. Позбавте себе від потенційних проблем та зайвого нервування, і не обирайте для співбесіди такий час.

Дізнайтеся в компанії, який час буде найкращим. Якщо у вас є знайомі, які працюють у цій компанії, немає кращого способу дізнатися, який у компанії робочий графік, як планується робочий день тощо. Будь-яку інформацію про настрій, графік роботи керівника чи менеджера з персоналу або ж іншу інформацію ви можете використати, готуючись до співбесіди, на свою користь.

Ви, звичайно, не завжди зможете вибрати час для проходження співбесіди, але якщо це можливо, то зробіть це так, щоб ви могли показати себе із найкращої сторони.

Бажаємо успіху!


Черкаський обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад