Як отримати підвищення зарплати

Ви працюєте вже довгий час на одному робочому місці, і вам не підвищують заробітну плату? Ви виконуєте свою роботу якісно та вчасно, але цього ніхто не цінує? Щоб отримати надбавку до зарплати, потрібно діяти, а не чекати, коли керівник вирішить на вас звернути увагу.

Коли найкраще йти до начальника з цим питанням?

Наприклад, ви відмінно впоралися з дорученим вам завданням. Або ж вам давно не підвищували зарплату, незважаючи на те, що обсяги роботи збільшилися, стаж і досвід зросли, а рівень оплати той самий. Ось це саме час йти до шефа. Але зробити це потрібно буде дуже тактовно, і застосувати свої дипломатичні навички. Ви йдете на переговори, не зайвим буде підготувати аргументи, чому вам повинні підвищити зарплату.

Але для початку, варто зазначити, які фрази не варто говорити при розмові з директором

1. Не потрібно вказувати директору та порівнювати зарплати з іншими колегами. Найефективніше, якщо ви розкажете про свої успіхи, наведете статистику своєї виконаної роботи. Керівництво любить конкретні переконуючі факти та цифри, його більше цікавлять ваші результати.

2. В жодному разі не кажіть про звільнення у разі відмови на ваше прохання. Ви можете його отримати замість підвищення оплати. Можливо, варто, дуже акуратно, мимохідь, сказати, що у вас вже є готове місце або пропозиція у більшій фірмі. Якщо вами дорожить начальство, це буде вирішальним фактором, для підвищення не тільки зарплати, але і посади.

3. І остання порада, в якості причини, чому ви хочете підвищення, не згадуйте, що не вистачає грошей на життя. Скаржитися, не самий підходящий метод домогтися свого. Вашому директору немає ніякого діла до ваших життєвих проблем. Тому, буде краще, якщо ви попросите прибавки, при цьому, виконуючи більший обсяг роботи. Або відкрито скажете, що хочете більше отримувати та готові працювати старанніше й якісніше, щоб виправдати підвищення зарплати.

Звичайно, на таку розмову зважиться далеко не кожен співробітник. Це вимагає моральної підготовки, сміливості та рішучості.

Можна використовувати інші способи привернути увагу директора до себе:

1. Якщо ви хочете, щоб на вас звернуло увагу начальство, будьте у нього завжди перед очима. Вас повинні запам'ятати та впізнавати. Намагайтеся бути активними в його присутності. На конференціях, нарадах приймайте участь, висувайте свої ідеї, пропозиції. Не бійтеся проявляти ініціативу при директорі.

2. Ніколи не говоріть погано та не критикуйте начальство в колі колег. Обговорення та пересуди керівництва на роботі – це заборонена тема. Завжди знайдеться хтось, хто повідомить про це начальству і тоді думка про вас у директора різко впаде. Висловлюйтеся про директора тільки позитивно.

3. Не слід робити вигляд дуже зайнятого працівника, який весь у справах. В очах директора ви просто не справляєтеся зі своєю роботою або не встигаєте її виконувати вчасно. Краще показати чи сказати директору, що ви любите вашу роботу, цінуєте її і ставитеся до неї дуже відповідально.

4. Повідомляйте директора про свої успіхи. Тримайте його в курсі ваших досягнень. У даній ситуації ваша скромність недоречна. Пишайтеся своїми досягненнями, розповідайте про них.

Найпоширеніша причина, через яку вам досі не підвищили платню, це ваша невпевненість в собі. Можливо, ви не досить добре оцінюєте свою роботу, як ви з нею справляєтеся, чи не вважаєте себе цінним співробітником. Щоб справитися з цією перешкодою, просто перегляньте зарплати на аналогічній посаді в інших компаніях. І ви переконаєтеся в адекватності прохання про підвищення оплати.

Наступна проблема - це думка про те, що розмова з директором, про підвищення зарплати, може погіршити ваші відносини з ним. Це помилкова думка. Насправді, таке прохання може бути сприйняте керівником як прояв ініціативи. Можливо, ваша наполегливість зіграє вам на користь, директор визнає потрібним підвищити такому співробітникові оклад.

І останнє, якщо ви все-таки зважилися, набралися сміливості та поговорили з керівником, але отримали відмову, не впадайте у відчай. Не варто змішувати особисті відносини та ділові відносини. Поставтеся до цього як до виробничих моментів. Швидше за все, ви не переконали директора в тому, що вам потрібне підвищення. Наступного разу підготуйтеся, працюйте ефективніше та проявляйте більше ініціативи. Як тільки керівництво помітить це, то буде готове прийняти вашу пропозицію.

А тепер поради саме для жінок

Жінкам у діловій сфері завжди складніше. У жінок не так розвинені навички для досягнення успіху в матеріальній сфері як у чоловіків. Але це не означає, що їх неможливо виробити. Одне з головних якостей - це рішучість.

Саме ця якість допоможе жінкам зайняти положення вище, просуватися кар'єрними сходами. Більше сміливості та впевненості в собі, іноді потрібно й поборотися за своє становище або просування.

На закінчення сказаного додам, якщо ви тільки влаштовуєтеся на роботу, і знаєте, скільки реально коштує ваша робота, то завжди говоріть на порядок вище зарплату. Дуже часто нові роботодавці спеціально занижують оплату, щоб перевірити вас на знання ринку праці, і у скільки ви оцінюєте свою працю. Тому проявляйте рішучість і сміливість вже на співбесіді, відстоюючи свої права.

  http://www.vitamarg.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад