Помилки в роботі, які можуть призвести до звільнення

Якщо ви дорожите своєю роботою, то вам варто знати, що, здавалося б, незначні промахи можуть коштувати вам робочого місця або просування по кар'єрних сходах. Отже, яких помилок не варто припускатися?
Демонструйте результати своєї роботи
Ні за що і ніколи не доручайте нікому зробити за вас навіть найменше, але відповідальне завдання, доручення, а вже тим більше, не просіть зробити за вас якісь звіти і передати їх керівництву фірми. Так начальник швидше помітить вашу колегу, а не вас. Вашого опонента за працьовитість можуть навіть підвищити, а ось вам, не виключено, вкажуть на двері. Адже у начальника може скластися така думка: цей співробітник не хоче працювати, або знає, що хтось зробить краще за нього.
Побережіть своє здоров'я
Ви трудоголік, відмінно справляєтеся з роботою, не можете жити без своєї улюбленої справи, але при цьому ви часто хворієте, тоді варто задуматися над своїм здоров'ям. Так, керівнику буде шкода вас втрачати, але пам'ятайте, що незамінних людей немає, на ваше місце знайдуть досвідченого співробітника, але такого, який менше хворіє. Не забувайте, що для підприємства важлива швидка і чітка злагоджена робота, а якщо хтось вічно відсутній, то доводиться більше навантажувати інших співробітників, а часом і припиняти всі справи.
«Напевно, мені треба знайти місце трохи краще!»
Відчуваєте, що виросли професійно і починаєте підшукувати інше місце роботи? Будьте обережні, не розповідайте про це колегам та начальнику. Навіть якщо ви, в кінцевому рахунку, вирішите, що вам краще залишитися на колишньому місці, керівник все одно буде пам'ятати ваше прагнення піти, і буде шукати вам заміну, а вас, рано чи пізно, звільнять.
Намагайтеся бути пунктуальним
Величезною помилкою і приводом для звільнення можуть стати систематичні запізнення. Начальник починає замислюватися, а надійний ви людина? Взагалі не надто приємно, коли хтось кудись спізнюється, не встигає що-небудь навіть у повсякденному житті, що вже тут говорити про роботу. Якщо не хочете попрощатися з улюбленим місцем в компанії, то виробляйте в собі силу волі. Встаньте раніше, швидше робіть необхідні справи, проаналізуйте, чому ви спізнюєтеся, намагайтеся зробити все, щоб викорінити погану звичку.
Звільнення може загрожувати будь-кому: і новачкові, і професіоналові
Будьте завжди напоготові, чітко виконуйте поставлені перед вами завдання, будьте працелюбні і ніколи не переставайте самовдосконалюватися. Тоді ви станете цінним співробітником, звільнити якого буде не так вже і просто.

http://www.garmoniazhizni.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад