Як професійні слабкості зробити перевагами

Розпочинаєте професійну кар'єру або кардинально змінюєте рід діяльності? Не бійтеся своїх слабкостей, вони можуть допомогти вашій кар'єрі. Багато професійних слабкостей можна перетворити на переваги. Головне розуміти, як представити їх своїм потенційним роботодавцям.
Ви недосвідчені = ви хочете вчитися і не представляєте загрози
Будучи стажером, важко відчути себе на коні. Але це може стати перспективною перевагою: коли ви в позиції стажиста, вас не сприймають як загрозу або конкурента і з більшим бажанням візьмуть під крило. Тому і корисною інформацією поділяться швидше. Будуючи відносини з такими експертами, представляйте себе лише як цікавого новачка. Будьте терплячі, дійте захоплено, енергійно і з постійністю.
Ви легко відволікаєтеся = вам є чим поділитися
Якщо ви з ентузіазмом шукаєте нову інформацію, це може стати приводом для вибудовування нових відносин. Використовуйте свою інформаційну залежність, щоб навчитися новому і ділитися знаннями з тими, у кого немає часу занурюватися в галузеві новини. Посилайте таким людям корисні або розважальні посилання.
Автор і медіастратег Райан Холідей радить з цього приводу ось що: «Ви не так зайняті, як ваші наставники, тому ваш час цілком можна витратити на пошук корисної інформації. Я був для своїх менторів джерелом нової інформації, трендів, можливостей. Я просив про щось, але намагався давати щось натомість».
Ви не вузький фахівець = у вас є різні підходи і точки зору
Робота, якою ви цікавитеся, може передбачати не той досвід або освіту, який у вас є. Але не впадайте у відчай, адже у ваших силах внести щось своє, унікальне. Кращі ідеї виникають на перетині різних дисциплін. У вас своя кваліфікація, і, можливо, саме ваш погляд потрібен компанії, щоб перейти на новий рівень. Подумайте про те, як знайомі вам ідеї і досвід можна застосувати в новому середовищі.
Ви боїтеся = ви знаєте, що насправді важливо
Письменник Тім Ферріс каже, що «те, чого ми найбільше боїмося - це те, в чому ми найбільше потребуємо». Він радить таку вправу: «Коли я відчуваю параліч або нерішучість, я записую всі найгірші сценарії. Дуже детально і дуже конкретно. Потім у другій колонці пишу все, що я можу зробити, щоб їх запобігти. А далі - що я зможу зробити, щоб розгорнути їх назад або мінімізувати збиток, якщо ці сценарії почнуть виконуватися. Тоді стає зрозуміло, що найгірші сценарії дуже рідко настільки жахливі, якими ви їх уявили».
Після цього зі страхом набагато простіше впоратися. Можливо, ви побачите, що ризик того не вартий, що наслідки найгіршого сценарію надто серйозні. Аналіз свого страху дозволяє прояснити туман перед очима.
Ви буваєте некомпетентні = ви можете розставляти пріоритети
Не повірите, але навіть некомпетентність може виявитися корисною: це важливий спосіб уникати певних завдань або занять, щоб витрачати час на те, в чому ви набагато сильніші (і чим реально цікавитеся).
Підприємець і венчурний інвестор Марк Андріссен пише: «Кращий спосіб зробити, щоб вас ніколи більше не просили щось зробити - це повністю провалити цю справу в перший раз, коли вас про це попросять. Звичайно, при цьому передбачається, що є інші, більш важливі речі, в яких ви якраз компетентні».

http://lifehacker.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад