Сім фраз, які ви не почуєте від успішних людей

Слова і думки матеріальні. Тому, щоб домогтися успіху в житті, необхідно уникати негативних фраз.
Успіх – це не те, чого можна досягти за одну ніч. Успіху передує наполеглива праця і повна самовіддача. Кожен успішний керівник, підприємець чи ідеаліст пройшов власний унікальний шлях і довів суспільству, що будь-хто може звільнитися від кайданів, які нас стримують. Незважаючи на те, що кожен із них пройшов власний шлях, у них була спільна мета – успіх.
Існує безліч факторів, які пов'язують успішних людей, один із них – як вони зростали і розвивалися. Стів Сіболд, автор книги "Як мислять багаті", за три десятиліття опитав понад тисячу мільйонерів, аби дізнатися, що саме допомогло їм досягти успіху та багатства.
Відповідь очевидна: немає значення, де вони народилися або в якій сім'ї. Спосіб мислення та прагнення до мети – ось що дійсно виділяє мільйонерів на тлі інших. Ось, що привело цих людей до багатства.
Видання GOBankingRates опублікувало 7 виразів, які ви ніколи не почуєте від успішної людини, тому що вони суперечать їхньому світогляду.
1. "Я ненавиджу свою роботу"
А також: "Я ненавиджу цю компанію", "Мій бос ідіот"
Головна риса успішних людей – вони не є надмірно самовпевненими щодо своєї роботи, незалежно від того, чим вони займаються. Навіть якщо вони потрапили в ситуацію, яка змушує почуватися некомфортно, або оточені негативною енергією, вони завжди уникають таких заяв. Такі негативні фрази не заподіюють яскраво вираженої шкоди, але сповільнюють вас на шляху до успіху. Замість того, щоб ображати людину, роботу чи компанію, вони прагнуть вирішити проблему за допомогою фактів, дій і повного нейтралітету.
2. "Це несправедливо"
А також: "Я заслуговую більшого"
Ваш конкурент отримав нагороду, позитивну оцінку або визнання, а ви – нічого, незважаючи на те, що вдвічі продуктивніші та більш віддані? Успішні люди ніколи не будуть займатися просторікуванням і критиканством про несправедливе життя. Несправедливість – це те, до чого ви повинні звикнути. А успіх не підноситься на блюдечку з блакитною облямівкою. Ви повинні важко працювати, щоб заслужити його.
Замість того, щоб нити і скаржитися, почніть проявляти ініціативу і не реагуйте на подразнення. З'ясування стосунків тільки негативно впливатиме на вас. Якщо ви думаєте, що гідні більшого, доведіть це, надавши переконливі факти та докази.
3. "Це робиться не так"
А також: "Тому, що у нас завжди робили таким чином"
Інновації – ключова особливість успішних людей, незалежно від сфери зайнятості. Ви повинні навчитися використовувати нововведення і не боятися відмовлятися від загальноприйнятих умовностей. Ще ніхто не досяг великого, не намагаючись зробити щось нове.
До прикладу, досвід Стіва Джобса: він був пристрасно закоханий в інновації, і ця пристрасть привела його до створення культових гаджетів, таких як iPhone та iPad, які змінили світ. Джобс якось сказав, що саме інновації відрізняють лідера від його послідовників.
Дарлін Прайс, президент компанії Well Said, Inc., поділилася порадою, як зберегти неупередженість на роботі і запроваджувати нововведення. "Навіть якщо ви не згодні з чиєюсь ідеєю, скажіть: "Нічого собі! Це цікава ідея. Як би вона працювала?” – сказала пані Прайс. – Або: "Це інший підхід. Давайте обговоримо всі плюси та мінуси". Не будьте впертими і не бійтеся пробувати нові речі – саме цим шляхом досягається успіх.
4. "Це не моя робота"
А також: "Це не моя проблема", "Мені за це не платять"
Існує одне важливе правило, якого дотримуються успішні люди: якщо ви по-справжньому успішні, ви допоможете іншим домогтися успіху. Прикладом може служити Уоррен Баффет, який сказав: "Хтось сидить сьогодні в тіні, тому що хтось дуже давно посадив дерево".
Гра в команді допоможе вам на крок наблизитися до успіху, але якщо ви не командний гравець, успіх ніколи не прийде. Ви можете бути багатими, ви можете бути процвітаючими, але справжня причина вашого успіху і вашої репутації приховується у важкій роботі та відданості ваших співробітників і партнерів у бізнесі.
5. "Це неможливо"
А також: "Це не може бути зроблено", "Я не можу зробити це"
Успішні люди знають, що всі рамки та обмеження – в нашій голові, і ми самі створюємо їх. Такі заяви без причини віддаляють вас від досягнення мети. Людина, яка домагається успіху в житті, не скаржиться на бар'єри або перешкоди, замість цього вона шукає спосіб обійти їх і використовує власний творчий потенціал, щоб кинути їм виклик.
Ви ніколи не почуєте від успішних людей такі негативні слова, як "не можу", "не буду" і "неможливо". Вони знають, що скарги та невдоволення їм не допоможуть.
6. "Я міг би"
А також: "Мені слід було б", "Можливо зможу"
Жаль – це найгірше почуття, з яким може зіткнутися людина. Гіркота втрачених можливостей заганяє в минуле, коли "можна було б" щось зробити. Успішні люди не дозволяють собі шкодувати. Це пов'язано з двома причинами: або вони використовують можливість, незалежно від шансів; або вони рухаються далі та знаходять ще одну можливість. Жаль ще нікому не приніс користі.
7. "У мене немає іншого вибору"
А також: "У мене немає інших варіантів", "Я зробив усе, що зміг"
Завжди є додаткові можливості, й успішні люди знають, як прокласти свій власний шлях до цих можливостей. Пан Прайс підкреслює: "Повідомлення про те, що у нас не було вибору в цьому питанні, означає – ми сприймаємо себе як жертву, ми слабші, ніж наше оточення".

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад