Фатальні помилки при пошуку роботи

Існують найбільш поширені помилки, яких припускаються під час пошуку нового робочого місця.
1. Негативний настрій. В жодному разі не можна з'являтися на співбесіді, якщо ви досі сердиті на свого колишнього керівника. Інакше ви, ваша поведінка і спосіб мислення будуть негативно налаштовані по відношенню до потенційного роботодавця.
2. Не думайте, що «воно все само собою зробиться». Як правило, гарна робота просто так не знаходиться. Для цього треба докласти відповідні зусилля. Візьміть собі за правило: чим активніше ви шукаєте роботу - тим швидше її знайдете.
3. Не сподівайтеся, що хтось за вас знайде вам роботу. Звертайтеся до служби зайнятості, запитуйте у сусідів, батьків, близьких родичів і друзів. Але розраховувати варто тільки на свої сили.
4. Не переоцінюйте свої можливості. Іноді можна погодитися на роботу з меншою зарплатою, ніж Ви розраховували. Особливо це стосується тих, хто хоче змінити сферу діяльності. Краще прийняти пропозицію і поступово набиратися досвіду.
5. Не сприймайте чергову відмову роботодавця близько до серця. Кращий спосіб справитися з розчаруванням - це мати в запасі ще кілька варіантів, куди можна звернутися. Якщо вам відмовили в одному місці, спробуйте влаштуватися в інше. Не можна покладати всі надії тільки на одного роботодавця.
6. Навіть якщо ви в розпачі після тривалого пошуку роботи, не показуйте це потенційному роботодавцеві.
7. Велика помилка - сприймати роботу, як спосіб заробити гроші, а не реалізувати свої можливості. Звичайно, в наш час дуже важливо, скільки платять. Але, враховуючи матеріальний фактор при пошуку, не забудьте подумати і про те, наскільки вам буде подобатися дана робота.
8. Починати пошук роботи варто тільки після того, як ви визначилися, яку посаду можете займати. Шукайте роботу цілеспрямовано. Звичайно, бувають випадки, коли варто погодитися на першу-ліпшу пропозицію. Але таке буває вкрай рідко!
9. Якщо звертаєтеся за допомогою до знайомих, то не просіть їх допомогти знайти роботу. Краще запитайте їх дружньої поради.
10. На співбесіду необхідно приходити підготовленим. Спонтанне інтерв'ю не дасть бажаних результатів. Ви даєте шанс іншому кандидату на вакансію перехопити перевагу. Адже він напевно підготував запитання, які задасть роботодавцеві, дещо дізнався про компанію та про вакантну посаду, продумав відповіді на найважчі запитання. То чому б не зробити те ж саме?
Намагайтесь не допускати помилок, тому що, як це не банально звучить, успішне працевлаштування залежить, насамперед, від вас.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад