Чи потрібно вам змінити роботу?

Якщо ви дуже щасливо працевлаштовані за професією, про яку мріяли з дитинства, а в наш трохи кризовий час вам не тільки не затримують зарплату, але навіть підвищили її, цей текст не для вас. Газета.ру розробила невеликий тест для всіх інших, хто не впевнений, але, здається, хотів би змінити і роботу, і професію. Також до тесту додається пояснення того, чому розумні люди змінюють професію саме в період кризи.
Порахуйте, зі скількома з цих тверджень ви згодні
1. Ви більше нічому не вчитеся
На своїй хоч і стабільній, але давно остогидлій роботі ви помітили, що вже якийсь час назад перестали впізнавати нове. В даний момент ви найбільш кваліфікований співробітник своєї компанії. Ви багато чому можете навчити інших, але самі нічому новому не вчитеся і нічого нового про сферу своєї діяльності не дізнаєтеся.
2. Ви використовуєте не всі свої вміння
Ви вмієте робити набагато більше того, що від вас вимагає ваша посада. Ніяких способів розширити свої обов'язки, щоб вони включали весь спектр ваших умінь, в цій компанії і на цій посаді у вас немає. Ви занадто кваліфіковані для роботи, яку виконуєте.
3. Ви ненавидите свою роботу
Вам не подобається те, що ви робите, вам не подобаються колектив і ваше начальство. Ви не отримуєте від роботи ніякого задоволення. Ранок понеділка - найнеприємніша частина тижня. Ви нещасливі.
4. Ви заробляєте менше того, що прийнято на ринку
У вас стабільна робота, і саме тому ви боїтеся її змінювати, але зарплата ваша нижче ринкової, враховуючи вашу кваліфікацію.
При цьому ваше начальство не має жодних планів підвищити вам зарплату, оскільки вважає, що взагалі робить вам послугу, сплачуючи її регулярно.
5. У вас ідеологічні розбіжності з нормами, прийнятими у вашій компанії
Ви не поділяєте установки, які ваша компанія намагається прищепити своїм співробітникам. Якби ви не були співробітником цієї компанії, то ніколи не стали б користуватися товарами або послугами, які вона пропонує.
6. У вашій компанії немає ніяких можливостей для кар'єрного зростання
Ви вже досягли максимальної точки кар'єрного росту, можливої ​​у вашій компанії. Вам більше нікуди прагнути. При цьому посада, яку ви займаєте зараз, не є для вас викликом ні в якому вигляді. Свою роботу ви можете виконувати на автопілоті, і, навіть якщо будете все робити вдвічі гірше, ніж могли б, все одно залишитеся найефективнішим співробітником.
7. Вам фізично погано від вашої роботи
Робота вам не в радість. Стрес, напруга і загальне небажання перебувати на роботі почали позначатися на вашому здоров'ї.
8. Вам збільшили кількість обов'язків, але не зарплату
Ваше начальство дуже вас цінує і довіряє вам все більше і більше роботи, яку нікому іншому не довірило б. При цьому начальство зовсім не планує підвищувати вам зарплату у зв'язку зі збільшенням обов'язків. Навпаки, варто вам заговорити про гроші, начальство дуже ображається, що ви такий невдячний. На вулиці криза, вам навіть не урізали зарплату, а ви все одно незадоволені.
Підсумки тесту
Ви згодні з двома або менш твердженнями
Вітаємо! Вам дуже пощастило! У вас робота, за яку варто триматися. Особливо це приємно саме зараз, у кризу, коли роботу знайти складно і навіть імениті компанії почали затримувати або зовсім не виплачувати зарплату. Незважаючи на те що у вас є претензії до своєї роботи, вони недостатньо вагомі, щоб цю роботу змінювати. Плюси все ще сильно переважують мінуси. Насолоджуйтесь, і кар'єрних вам успіхів!
Ви згодні з трьома і більше твердженнями
Вітаємо! Вам дуже пощастило! По-перше, які б причини не змушували вас триматися на цій ненависній роботі і навіть у цій нелюбимої професії (а причина, як правило одна - страх), ви тепер точно знаєте, що роботу цю вам потрібно змінити. І більше того, якщо ви до цього все не могли собі зізнатися, то зараз саме час: можливо, вам варто змінити не лише роботу, а й професію.
По-друге, в країні криза, і це у вашому випадку чудова новина. Чому? Та тому, що ви хочете, але боїтеся міняти роботу або професію, тому що доведеться фактично починати з нуля, доведеться опинитися в дуже нестабільних обставинах і не знати, що з вами буде далі. Буде неясно, які ваші зарплатні перспективи і чи довго протримається нова компанія.
Належить стрес від невпевненості в завтрашньому дні і від того, що ви вважаєте, що у вашому віці вам такий стрес протипоказаний. Прокиньтеся.
Всі ці симптоми ви вже й так відчуваєте, навіть нічого не змінюючи, тому що криза і все у вашому кар'єрному житті дуже неясно. Невже ви не розумієте, що це ідеальний час для того, щоб щось змінити? Вам і так погано (всім погано, на те вона і криза). А значить, вам абсолютно нічого втрачати. Рішучий крок щось змінити у своєму житті більше не такий вже і рішучий. Все погане, що з вами може статися, з вами вже і так відбувається. Тобто від будь-яких змін вам може стати тільки краще.
Ви мріяли змінити професію, але не наважувалися? Зараз саме час. І давайте начистоту: криза в країні зазвичай означає, що далі досить довго буде тільки гірше. Ну і що ж вам втрачати? Насолоджуйтесь, і кар'єрних вам успіхів!

www.subscribe.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад