Новий рік – нові можливості: як знайти роботу мрії в 2015 р.

Початок року у багатьох працедавців – час оптимізму. Треба скористатися цим і нарешті знайти роботу своєї мрії.
Святкові дні успішно минули, що означає повернення в сувору робочу реальність співробітників і готовність компаній підніматися на нові вершини за допомогою цих же співробітників.
Часто трапляється так, що підприємства на початку року переоцінюють свої можливості та готові розщедритися на нові цінні кадри. Саме в цей час претенденти повинні проявити чудеса кмітливості і з'явитися перед працедавцями в найвигіднішому світлі, вважає генеральний директор кадрової компанії Addison Group Томас Моран. Для того, щоб це зробити, кандидати можуть скористатися наступними експертними порадами.
Визначтеся, чого ви хочете, і що можете
Визначте, які ваші кар'єрні цілі, перш ніж розсилати резюме чи безпосередньо звертатися до працедавця, радить пан Моран. Багато претендентів вважають, що вони готові до будь-яких викликів, демонструючи при цьому свою гнучкість і сміливість під час співбесіди. Адекватна оцінка своїх можливостей і цілеспрямованість допоможуть успішно знайти свою ідеальну вакансію.
"Профільтруйте" свої соціальні мережі
Практично кожна сучасна людина присутня в соціальних мережах, на сторінках яких у будь-якому разі є загальнодоступна інформація. Томас Моран підкреслює: слід розуміти відмінності соціальних мереж між собою і відповідно їх використовувати. Утримаєтеся від розміщення повідомлень сумнівного змісту, уникайте публікації вже зовсім особистої інформації. Що стосується професійних сайтів, приміром, LinkedIn, то тут необхідно створити профіль із демонстрацією ваших інтересів, проявляти в ньому активність, щодо тієї сфери діяльності, в якій ви хочете бути зайняті.
Професор менеджменту в Університеті Північного Ілінойса Дональд Клюмпер розділяє таку думку, зазначивши, що претенденти мають бути дуже обережні в тому, що вони розміщують на Facebook, Twitter чи будь-якій іншій соціальній мережі, особливо якщо у працедавця є доступ до сторінки. Це краще, ніж потім в паніці намагатися очистити свої профілі.
Умійте використовувати свій досвід, навіть поганий чи незначний
Багато навіть найкваліфікованіших співробітників з великою часткою вірогідності на початку кар'єри або в складні часи обіймали не найвражаючі посади. Це могла бути низькооплачувана робота або ж така, де вам доводилося бути "на побігеньках". Не варто розцінювати такий досвід як "чорні мітки" для резюме. Замість цього спробуйте використовувати будь-які навички, які ви придбали, "замучившись" на неприємній роботі.
Парадоксально, але, як стверджує президент reCareered.com Філ Розенберг, працедавець не так вже погано реагує на невдачі претендента, як це може здаватися. Ви намагалися, пробували, хай і помилялися. Це демонструє те, що ви готові ризикувати заради результату, вас не лякають випробування.
Тренер із працевлаштування Форд Майєрс вважає, що ваше минуле – у тому числі волонтерська діяльність, робота добровольцем на різних проектах, хобі, спорт – усе це можна застосувати в тому або іншому контексті на майбутній роботі.
Відкоригуйте своє резюме
Суцільний текст навіть без мінімальних виділень, розтягнутий на декілька сторінок, зажене в сон будь-якого рекрутера. Віце-президент з кадрів компанії CareerBuilder Розмарі Хефнер запропонував прийнятний формат резюме, особливо для працевлаштування в творчій сфері.
Відносно змісту: його треба адаптувати під конкретну вакансію, в ньому мають бути відповідні вимогам позиції і ключові слова. Звичайно ж, це у разі, якщо ваші навички і досягнення дійсно відповідають.
Саме ж оформлення може бути найрізноманітнішим – природно, у рамках розумного. За порадою експерта, можна використовувати інфографіку, QR-коди, візуальні резюме, а також шукати нові цікавий способи подачі інформації.
Будьте активні
Претендентам протипоказано сидіти склавши руки та чекати, що на їх порозі з'явиться хтось, хто пропонує роботу. Будьте активні в суспільстві, це наближає вас до роботи більше, ніж ви можете уявити.
"Спілкування та професійні зв'язки відіграють ключову роль у сучасному конкурентному середовищі", – стверджує Томас Моран. Проте не кваптеся відвідувати усі події поспіль у надії зустріти потрібну людину. Підготуйтеся, навчіться подавати себе в професійній манері, демонструвати свої позитивні сторони та переваги. Потенційний працедавець не вишуковуватиме вас у натовпі, ви повинні зробити перший крок у потрібний час.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад