Як ми шкодимо самі собі при пошуку роботи

Пошук роботи завжди ускладнюється різними проблемами, перешкодами і високою конкуренцією. Але для мільйонів людей, які шукають роботу в усьому світі, найбільшою перешкодою є вони самі.
Багато претендентів самі ставлять собі палиці в колеса. Але ми люди, і нам властиво помилятися. В цьому немає нічого жахливого, головне - знаходити свої помилки, навчитися і намагатися їх виправляти.
Визнати свою помилку - перший крок на шляху до її виправлення. Однак люди неохоче визнають свою неправоту, переконуючи себе в зворотному. Визначити свій промах і зізнатися в цьому - непросте психологічне випробування. Які з цих помилок поширені найбільше?
Відсутність посидючості.
Іншими словами, вам не вдається зосередитися на конкретній задачі. Ви тільки-но сіли за комп'ютер, щоб проаналізувати та поліпшити своє резюме, але раптом вирішили перевірити оновлення в соціальних мережах, згадали, що вже 10 хвилин не перевіряли пошту, раптом вас зацікавили останні світові новини, з'явилася жага подивитися смішні картинки та відео... І ось вже пройшло 2 години, а ви так і не приступили до основної задачі. Не турбуйтеся, це трапляється з кращими з нас.
Деякі люди краще працюють під тиском, а отримавши свободу дій, не можуть ні до чого повноцінно приступити. Відкладаючи справи, ми завжди переконуємо себе, що ще повно часу і обов'язково все встигнеться. Але, на жаль, це не так. І тим більше це не так в пошуку роботи.
Як виправити: Перш за все, ставиться до пошуку роботи, як до роботи. Кожна задача вимагає своєчасного виконання. Щоб не відволікатися під час їх виконання, візьміть за правило і плануйте перерви для відпочинку. Наприклад, 40 хвилин працюєте, а потім 20 хвилин відпочиваєте. Цього цілком може вистачити, щоб приготувати собі чашку чаю, почитати новини і перекинутися з друзями кількома словами в соціальних мережах. А після закінчення цього часу знову беріться за роботу, перерва була немаленькою, так що ніяких відмовок бути не може. Такі перерви допоможуть вам відпочити, вгамувати спрагу неробства і дозволять виконувати важливі завдання з більшою концентрацією уваги, а значить, і з більшою ефективністю.
Відсутність впевненості в собі.
Звичайно, ви не повинні бути безмежно самозакоханими, ви повинні просто вірити в себе. Нам часто здається, що ми недостатньо хороші для чогось, що нам не вистачає знань або життєвої енергії. Це змушує нас погоджуватися на будь-яку пропоновану роботу, шукати більш низькі позиції, які не відповідають нашим амбіціям, через що не вдається отримати жодного задоволення від роботи. Якщо ви самі в себе не вірите, як може роботодавець повірити в вас?
Як виправити: Складіть список ваших навичок і сильних сторін, проаналізуйте його. Також складіть список обов'язків, які ви виконували раніше, запишіть свої захоплення і просто ті речі, в яких ви хороші. Якщо придивитися, то не так вже й мало ви вмієте, правда? Головне - не забувайте про це. І не забувайте, що цей список ви можете і повинні розширювати - людина вчиться не тільки в школі та університеті, вона вчиться впродовж усього життя. Також цей список дозволить вам впевненіше триматися на співбесідах.
Ігри з вогнем.
Друг зазначив вас на компрометуючій фотографії в соціальній мережі? Це весело і забавно, але не дуже підходить, наприклад, відповідальному менеджеру з продажу. Ви це знаєте, але не вживаєте жодних заходів, вважаючи, що це виключно ваше особисте життя, або що роботодавець просто не шукатиме таку інформацію. Можливо, ви праві, і ніяких негативних наслідків не буде, але як знати напевно? Може, якби ви видалили відмітку з фотографії, вам надійшло б десять пропозицій роботи, а не одна. На жаль, соціальні мережі можуть ускладнити процес працевлаштування, але цей пункт не тільки про них.
Будь-який недолік, у якого можуть бути негативні наслідки, але який ви з якоїсь причини не хочете виправити - це гра з вогнем.
Як виправити: Для початку потрібно прийняти те, що деякі ваші дії і бездіяльності можуть мати негативне забарвлення в очах роботодавця. Не має значення, згодні ви з цим чи ні. Якщо ви дійсно хочете отримати роботу, то доведеться зробити крок через себе, хоча б на період пошуку. Навіть найменша деталь може все зіпсувати, а це - той час, коли не варто ризикувати.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад