10 рис характеру насправді гарних співробітників

Як багато зусиль потрібно для того, щоб найняти і утримати по-справжньому талановитих фахівців, які будуть рухати вашу компанію до успіху всіма можливими способами. Вони відмінно знають собі ціну, і тільки гідний керівник зможе в потрібний момент просунути та винагородити видатних співробітників.
Ось 10 особистих якостей, звичок і вчинків, що характеризують таких людей.
1. Вони цікавляться всіма аспектами ведення бізнесу
Видатні співробітники усвідомлюють себе частиною єдиного цілого, робота для них - не просто засіб отримання коштів для існування. Вони прагнуть вивчати інші галузі бізнесу, такі, як фінанси та управління, і позитивно впливають на різні аспекти діяльності компанії.
Що можна зробити? Вкладіть капітал у навчальні матеріали та семінари з основ ведення бізнесу (бухгалтерського обліку, маркетингу та управління), щоб у всіх співробітників була можливість отримати нові знання і з їх допомогою просунутися кар'єрними сходами.
2. Вони прагнуть керувати
Вони розглядають компанію, в якій працюють, як свою власну, тому прагнуть приймати розсудливі рішення, розраховуючи на довгострокову перспективу. Вони раціонально оцінюють ризики та готові пожертвувати частиною особистого прибутку заради загального успіху.
Що можна зробити? Організуйте прозору політику управління. Не приховуйте своїх цілей, не темніть з фінансовою звітністю. Так вашим співробітникам буде простіше приймати правильні рішення.
3. Вони бачать і використовують вигідні можливості
Щоб допомагати компанії рости та розвиватися, зовсім необов'язково бути експертом в сфері продажів або маркетингу. Члени сильної команди докладають колективних зусиль і шукають нові способи досягнення результатів.
Що можна зробити? Переконайтеся в тому, що всі співробітники цінують надані їм можливості та здатні їх розпізнати, а потім відкрито винагородіть їх зусилля.
4. Вони вирішують проблеми до того, як вони набувають глобального значення
Моя улюблена фаза життєвого циклу компанії - це той момент, коли я помічаю позитивні зміни в проблемах, які здавалися мені несуттєвими. По-справжньому цінні співробітники завжди шукають способи змінити стан речей на краще.
Що можна зробити? Чітко позначте цілі та завдання компанії, заохочуйте ініціативу, щоб співробітники відчували себе впевненими, висуваючи нові ідеї, здатні внести істотні зміни в роботу організації.
5. Вони завжди говорять чесно та відкрито
Талановиті співробітники розуміють, що брехня або приховування негативної інформації нікому не допоможе. Вони знаходять спосіб м'яко та тактовно повідомити погані звістки і ніколи не зволікають в справах такого роду.
Що можна зробити? Створіть у колективі доброзичливу атмосферу, щоб люди не боялися бути чесними один з одним.
6. Вони працюють максимально ефективно та всіма способами намагаються знизити витрати
Я відчуваю глибоке задоволення, доручаючи те чи інше завдання співробітнику, здатному виконати його так якісно, як це зробив би я особисто. Хтось не може працювати без постійного контролю або постійно вишукують труднощі там, де їх немає, проте по-справжньому цінні кадри намагаються відповідати своїм власним стандартам якості.
Що можна зробити? На своєму прикладі продемонструйте вимоги, пропоновані до якості робіт. Заохочуйте тих, хто докладає зусилля, щоб відповідати вашим стандартам.
7. Вони прагнуть до самовдосконалення та цінують аналогічні прагнення оточуючих
Вони хочуть стати краще та надихають своїм прикладом інших. Вони просуваються службовими сходами, не викликаючи роздратування й ворожого ставлення з боку колег. Вони з надією дивляться в майбутнє і тягнуть за собою тих, хто знаходиться поруч.
Що можна зробити? Заохочуйте особистий розвиток і зростання співробітників, відзначайте їх позитивний вплив на колег.
8. Вони досліджують все нове й успішно застосовують знання на практиці
Наймаючи співробітників, жоден роботодавець не чекає, що вони будуть знати все на світі. Світ змінюється дуже швидко, тому я завжди наймаю тих, хто готовий навчатися, а не тих, хто більше знає. Чудові фахівці завжди досліджують можливі варіанти та прагнуть підвищити якість своєї роботи, не чекаючи на вказівки.
Що можна зробити? Заохочуйте співробітників, які мислять нестандартно та завжди шукають нові шляхи вирішення проблем. Пропонуйте їм цікаві завдання й винагороджуйте результати.
9. Вони щасливі
Хороші співробітники не завжди випромінюють захват і чарівність. Вони дивляться на світ реалістично, іноді відчувають стрес, проте можуть знайти баланс між роботою та особистим життям, встигаючи приділити час друзям. Вони є джерелом позитивної енергією, вселяючи в оточуючих впевненість і роблячи їх трохи щасливішими.
Що можна зробити? Створіть в офісі невимушену атмосферу, де співробітники могли б відкрито висловлювати свою думку. Заохочуйте ревну працю та прагнення до досягнення життєвих цілей.
10. Вони надають посильну допомогу своїм керівникам
Талановиті співробітники роблять мене кращим. Вони знають собі ціну і допомагають мені усвідомити свою. Вони змушують мене прагнути стати кращим, щоб досягти їхнього рівня, але ніколи не говорять про це прямо.
Що можна зробити? Дайте співробітникам зрозуміти, що ви цінуєте їх, бачите в них потенціал і завжди допоможете їм у разі потреби. Тільки тоді вони відплатять вам тим самим.

www.hr-portal.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад