Власний бізнес: переваги та недоліки

Однією із можливостей розв’язання проблеми зайнятості – є започаткування власної справи. З метою створення нових робочих місць, підтримки малого й середнього бізнесу, служба зайнятості готує безробітних громадян до започаткування власного підприємництва та допомагає подолати нелегкий шлях від безробітного до роботодавця.
Багато людей, які шукають роботу, час від часу задаються питанням, а чи не створити їм власний бізнес. Адже навколо так багато можливостей: можна продавати фільтри для води, можна відкрити перукарню або майстерню з ремонту мобільних телефонів і т. д. Але, чи вигідно мати власний бізнес?
Отже, переваги підприємницької діяльності наступні:
Творча задоволеність. Хто в своєму житті не відчуває гордість, коли вдається успішно вирішити чужу проблему? Підприємницька діяльність саме покликана задовольняти потреби клієнтів, тобто вирішувати їхні проблеми. Багато людей знаходить в цьому сенс свого життя. Їм приносить задоволення бачити, як з їх допомогою життя інших людей робиться комфортнішим.
Робоча обстановка. Часто від людей можна чути скарги на керівництво, робочу атмосферу. При веденні ж власного бізнесу цієї проблеми не існує - людина сама організовує свій робочий процес, як їй зручно.
Гроші. Безумовно, не останній аргумент. Гроші притягуються до грошей, а тому володіння щодня деякими сумами приносить все більше і більше прибутку.
Фінансова незалежність. Маючи свій бізнес, не доводиться працювати на роботодавця.
Гнучкий графік. Ні від кого не потрібно залежати, просити у разі потреби відгул, чекати відпустки. Індивідуальний підприємець стає господарем свого часу.
Недоліки у підприємницької діяльності теж є:
Особиста відповідальність. Керівник особисто відповідає за благополуччя і безпеку своїх співробітників.
Конкуренція. Не кожен підприємець може гідно вести боротьбу за першість на ринку. Багато програють не витримуючи натиску та гублять свій бізнес.
Надзвичайні ситуації. Завадити тому, щоб бізнес розвивався успішно, може все, що завгодно: природні катаклізми, економічна чи політична ситуація, хвороба. Приватний підприємець має бути готовий до всього.
Банкрутство. Будь-який бізнес може припинити свою діяльність. Ведення бізнесу - це величезний ризик. Саме тому, далеко не кожна людина вирішує стати індивідуальним підприємцем.
Заохочуючи безробітних до започаткування власної справи, центр зайнятості не тільки сприяє зайнятості безробітних, створенню в перспективі нових робочих місць, а й допомагає людям відкрити в собі творчий потенціал і реалізувати давні мрії.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад