На Львівщині на одну вакансію – 8 безробітних

На Львівщині на одну вакансію – 8 безробітних

Про це 14 червня  повідомив відділ інформації та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості.

Станом на 01.06.2011 року соціальні послуги служби зайнятості отримували 31,5 тис. незайнятих громадян. Серед безробітних – 16,6 тис. жінок, 14,4 тис. – молодих осіб віком до 35 років.

Упродовж січня-травня цього року до центрів зайнятості надійшла інформація про наявність 25,5 тисяч вільних робочих місць (у відповідному періоді торік було майже на 8 тисяч менше). Не укомплектованими на початку червня залишалися 4132 вакансії, у тому числі 2537 вільних місць праці для робітників, 1300 – службовців. Ще 295 пропозицій роботи налічувалося для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

У середньому на одну вакансію у перші дні літа на Львівщині претендували 8 незайнятих громадян, тоді як на початку року було 12. Значно більше претендентів у Турківському (70 осіб), Стебницькому (64), Золочівському (39), Сколівському (37 осіб) центрах зайнятості.

За сприяння обласної служби зайнятості минулого місяця роботу знайшли 3,2 тис. осіб. Усього ж від початку року вдалося працевлаштувати 14,2 тис. краян, залучити до оплачуваних громадських робіт 6,4 тис. осіб, охопити професійним навчанням 5,6 тис. безробітних.

У Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості цього року навчалося понад 1,5 тис. безробітних за напрямами: «Основи підприємницької діяльності», «Безпека життєдіяльності людини», «Правова компетенція учасників ринку праці», «Технічне обслуговування сільськогосподарських машин». Найближчим часом не тільки безробітні, а й працівники підприємств, яким необхідно удосконалити професійні навички, навчатимуться у Львівському ЦПТО ДСЗ на бруківників, електрогазозварників, монтажників санітарно-технічних систем та устаткування.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад