У Львовs зарплата зростає

У Львовs зарплата зростає

Упродовж січня-травня 2010 року у Львові проаналізовано роботу 3150 підприємств, - аптек, приватних медичних закладів, операторів паркування, перукарень і салонів краси, рекламних агентств, малих архітектурних форм, що здійснюють торгівлю, закладів громадського харчування. «У всіх опрацьованих галузях є результат – підвищення зарплати в середньому на 150-200 грн.», - поінформувала під час брифінгу 19 травня начальник відділу праці управління економіки Львівської міської ради Катерина Рибачок.

За інформацією К. Рибачок, скоординована робота контрольних відомств сприяє також легалізації найманих працівників. «З перукарнями була непроста ситуація. Більшість керівників повідомляють про те, що наймані працівники працюють позмінно або неповний робочий день, тому їм виплачують зарплату нижче мінімальної, як половину окладу. Однак унаслідок проведеної роз’яснювальної роботи, 282 перукарні і салони краси, що у кінці 2009 року мали середню зарплату на рівні 700 грн, за підсумками першого кварталу підвищили її на 150 грн. Також ряд працедавців перевели працівників з часткової зайнятості на повну», - повідомляє zaxid.net.

Робота по перевіркам підприємців триватиме і упродовж червня-липня 2010 року. Перевірятись будуть підприємства що використовують працівників так званих робітничих професій, тобто, підприємства, які здійснюють монтажні, будівельні, ремонтні роботи, швейні підприємства, взуттєві, інші.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад