Уряд прийняв рішення про мінімальну зарплату у погодинному розмірі

Уряд прийняв рішення про мінімальну зарплату у погодинному розмірі

Уряд прийняв постанову про визначення та застосування мінімальної заробітної плати в погодинному розмірі. Мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі встановлюється одночасно зі встановленням розміру мінімальної заробітної плати на місяць відповідно до умов та порядку, передбачених статтями 9 і 10 Закону України «Про оплату праці». Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з постановою, мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі визначається, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати на місяць та середньомісячної норми тривалості робочого часу за рік при 40-годинному робочому тижні. У постанові також зазначено, що підвищення мінімальної заробітної плати в погодинному розмірі не є підставою для збільшення нормованих завдань, установлених на годину праці.

Відповідно до урядового акта передбачається, що мінімальна заробітна плата у погодинному розмірі застосовуватиметься на підприємствах незалежно від форми власності у разі встановлення у колективних договорах або за погодженням з профспілками погодинної оплати праці із застосуванням відповідних нормованих завдань та обліку фактичного робочого часу.

Крім того, мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі застосовуватиметься фізичними особами, які використовують найману працю з погодинною оплатою праці, а також в установах та організаціях, що фінансуються з бюджету, в разі прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про встановлення працівникам погодинної оплати праці.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад