На Львівщині 12,4 тис. людей не отримують своєчасно зарплату

На Львівщині 12,4 тис. людей не отримують своєчасно зарплату

На даний час у Львівській області 12,4 тис. працівників не отримують своєчасно зарплату. 

Зокрема, Іван Стефанишин повідомив, що на ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» заборгованість з виплати зарплати становить 9 млн грн, щоправда, за останній тиждень ця заборгованість зменшилась більше ніж на 600 тисяч. 

За словами Стефанишина, це державне підприємство, яке виконує держзамовлення оборонної промисловості. Там працює 130 висококваліфікованих пенсіонерів, які отримують максимальні надбавки. І, як заявив чиновник, якщо би було консолідовано прийняте рішення відмовитися від надбавок у зв’язку з такою високою заборгованістю, тоді можна було б цю проблему вирішити.

«Але ніхто цього питання не ставить, хоча так само вчинили працівники театру імені Заньковецької. Там заборгованість виникла з вини міністерства культури, і вони на місяць відмовилися від цих надбавок», – заявив він.

Стефанишин також повідомив, що рівень заборгованості з заробітної плати в області зменшується. На кінець 2010 року загальна заборгованість становила 64 млн грн, а зараз – 61,4 млн.

На Львівщині боржниками з виплати заробітної плати є 321 підприємство, при чому 162 – це економічно активні підприємства, заборгованість на яких – 37,8 млн грн.

На підприємствах державного сектору економіки накопичився борг у сумі 13,8 млн, або 37% від загальної суми заборгованості по економічно активних підприємствах. У комунальній сфері заборгованість становить 6,4 млн грн, у будівельній галузі – 10,7 млн грн.

За словами Стефанишина, найбільша кількість боржників на сьогодні є в промисловості. Їх 87, але сума заборгованості становить 22, 6 млн грн. Найбільші боржники у місті Дрогобичі – зокрема, це долотний завод.

Джерело ZIK

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад