Вивчаємо англійський з нуля: з чого почати?

Вивчаємо англійський з нуля: з чого почати?

При пошуку топ-співробітників роботодавці ставлять однією з основних умов – досконале знання англійської мови. Людям які колись її вивчали потрібно просто повторити матеріал та набути необхідну практику, а тим ж хто взагалі її не вивчав, або вивчав на неналежному рівні сучасні школи та курси пропонують масу послуг. Отже, що для цього потрібно зробити та знати?

Для освоєння мови треба не так багато часу, як здається - усього за кілька місяців навчання можна почати говорити і розуміти іноземну мову, навчитися користуватися словником, а головне - не відчувати сорому або страху за те, що сказане слово виявиться вимовленим неправильно.

В основі сучасних методів вивчення мови стоїть абсолютно проста, хоча і звучить парадоксально думка - щоб навчитися розмовляти чужою мовою, треба на ній розмовляти. Дивно? А ось і ні! Чому, займаючись гімнастикою, діти роблять гімнастичні вправи, а навчаючись писати, ми беремо в руки ручку і пробуємо писати? Те ж саме і з мовою - якщо людина хоче навчитися говорити іноземною мовою, найкраще - почати говорити цією мовою. Нехай спочатку просто і повільно, зате поступово він звикне чути правильну мову, і навчиться вимовляти правильні фрази.

Саме в цьому відмінність розмовного курсу від всіх інших. Тут студенти з самого першого дня відточують навик розмови і вчаться говорити правильно. Ніяких науково сформульованих правил тут не потрібно - вони лише сповільнюють процес навчання, додаючи непотрібні сумніви і роздуми про те, яке ж слово за яким має слідувати, яке слово якою частиною мови є і які граматичні терміни що позначають.

Очевидно, взявшись за освоєння іноземної з метою освоїти розмовну мову, не треба бігти за підручником з правилами і чекати, що вчитель буде пояснювати ці правила. Прийшовши на розмовний курс, треба пам'ятати, що рух до мети складається з невеликих кроків - сьогодні навчилися говорити просту фразу, завтра - щось більш складне.

Головне - розібратися зі своїми цілями. А далі - рішення знаходиться дуже просто. Якщо мета - навчитися розмовляти, треба шукати хороший розмовний курс, якщо хочеться навчитися читати і писати - треба йди на менш інтенсивний курс, де студенти читають і пишуть.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад