На «Львівелектротрансі» виплатили 70% заборгованості із зарплат

На «Львівелектротрансі» виплатили 70% заборгованості із зарплат

За сприяння відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області 25 березня 2011 року проведено перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками тролейбусного депо Львівського комунального підприємства «Львівелектротранс» міста Львова та адміністрацією цього підприємства за участю незалежного посередника НСПП, відповідальних працівників Львівської міської ради, Територіальної державної інспекції праці у Львівській області.

Даний колективний трудовий спір було зареєстровано згідно з розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 04.03.2011р. № 060–р (реєстраційний номер 022-11/13-В).

У вказаному колективному трудовому спорі зареєстровано п’ять вимог найманих працівників:

1) виплатити заборгованість з заробітної плати за січень 2011р.;

2) проводити виплату заробітної плати працівникам згідно з вимогами статті 24 Закону України «Про оплату праці», статей 97, 115 КЗпП України;

3) встановити розміри тарифних ставок, посадових окладів, міжрозрядних тарифних коефіцієнтів працівникам відповідно до вимог пунктів 1.1.3., 1.1.4. Галузевої угоди між Міністерством з питань житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2010-2012 роки;

4) проводити оплату часу простою не з вини працівників у повному обсязі відповідно до вимог статті 113 КЗпП України;

5) підвищити розмір доплати водіям за збільшення обсягу роботи у зв’язку з реалізацією проїзних талонів та здаванням виторгу і встановити її у розмірі не менше, як 20%.

На першому засіданні примирної комісії розглянуто першу та другу вимоги найманих працівників, заслухано усні та письмові доводи, пояснення сторін колективного трудового спору, які стосувалися вимог найманих працівників.

За інформацією адміністрації ЛКП «Львівелектротранс» однією з основних причин несвоєчасної виплати заробітної плати, утворення заборгованості з оплати праці є борг державного бюджету із компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян електротранспортом, який станом на 25.03.2011р. склав 2864,7 тис. грн.

Відділенням НСПП у Львівській області у ході розгляду колективного трудового спору звернуто увагу адміністрації ЛКП «Львівелектротранс» на те, що ряд положень колективного договору підприємства не відповідають вимогам чинного законодавства.

За сприяння відділення НСПП у результаті розгляду вимог примирною комісією прийнято погоджене рішення:
по першій вимозі:

Адміністрації ЛКП «Львівелектротранс» виплатити залишок заборгованої заробітної плати за січень 2011р. до 01.04.2011р.
по другій вимозі:

1. Адміністрації ЛКП «Львівелектротранс» проводити виплати заробітної плати згідно вимог статті 24 Закону України «Про оплату праці», статей 97, 115 КЗпП України своєчасно та в першочерговому порядку.

2. Адміністрації ЛКП «Львівелектротранс» спільно з профспілковим комітетом підприємства вжити заходів щодо укладення нового колективного договору до 01.07.2011р.

За повідомленням директора ЛКП «Львівелектротранс», на виконання першої вимоги найманих працівників тролейбусного депо ЛКП станом на 25.03.2011р. виплачено заборговану заробітну плату за січень 2011р. на суму 622,0 тис. грн, що складає 70,3 % від загальної суми боргу (885,2 тис. грн), яка є предметом колективного трудового спору. Згідно з рішенням примирної комісії решта суми – 263,2 тис. грн – має бути виплачена до 1.04.2011р.

Наступне засідання примирної комісії призначено на 6.04.2011р.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад