Працівникам закладів торгівлі і харчування у Львові платять мінімальну зарплату

Працівникам закладів торгівлі і харчування у Львові платять мінімальну зарплату

Фахівці відділу праці Львівської міської ради узгодили з райадмініcтраціями, районними податковими інспекціями, управлінням Пенсійного фонду, територіальним відділенням Держінспекції праці, прокуратурою алгоритм перевірок підприємців, метою яких є легалізація найманих працівників і зарплат. У першому кварталі 2011 року перевірятимуть заклади громадського харчування.


К.Рибачок прокоментувала ZAXID.NET : «Завдяки узгодженню дій контролюючих органів, пришвидшиться реагування на факти порушення законодавства про працю». За її словами, під час перевірок врегульовуватиметься не лише питання офіційного працевлаштування найманих працівників, але й належної виплати їм зарплат.

«За даними департаменту економ політики ЛМР у громадському харчуванні наразі офіційна зарплата - від мінімальної у розмірі 941 грн до 1 тис. грн. Проте ми знаємо, що у барменів, офіціантів, кухарів, які працюють в закладах не нормовано, зарплата коливається від 1,5 до 2-3 тис. грн., але понад розмір мінімальної її виплачують нелегально», - повідомила К.Рибачок.

Цю ж тенденцію спостерігає заступник головного інспектора праці у Львівській області Територіального відділення Держінспекції праці у Львівській області Любов Лєсна. За її словами, під час перевірок у 2010 році суб’єктів господарювання, що задіяні у торгівлі або сфері громадського харчування, практично у 80% випадків виявлялося, що працівникам виплачується зарплата на рівні мінімальної.

«Законодавством передбачено, що мінімальна зарплата має виплачуватися за просту некваліфіковану працю. У таких випадках за результатами проведених перевірко посадовим особам чи суб’єктам підприємницької діяльності, в яких виявлено порушення, вносилися приписи на усунення порушень, про приведення оплати праці у відповідність до вимог законодавства», - прокоментувала вона.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад