6 міфів про управління часом

6 міфів про управління часом

Час - це безцінний ресурс, яким наділений кожен з нас. Але далеко не кожен уміє користуватися цим ресурсом. Чому так відбувається? Ми марнуємо дорогоцінні хвилини та при цьому брешемо самі собі. Перед вами найпоширеніші міфи про час:

Міф №1: У мене на все є час!

Насправді: У кожної людини є певний ліміт часу на день і навряд чи хтось встигає зробити за цей час УСЕ. Незалежно від того, наскільки ви продуктивні та працьовиті, ви можете розв’язати обмежену кількість завдань за день. Не забувайте про це й замість того, щоб працювати відразу над мільйоном справ, виберіть розумну кількість найбільш пріоритетних з них і постарайтеся їх закінчити.

Міф №2: Це займе лише кілька хвилин!

Насправді: Жодна справа не може зайняти лише кілька хвилин. Якщо ви не хочете одержати якісний результат, необхідно витратити дорогоцінний час. У кожному разі, говорити про кілька хвилин - нерозумно, адже ніхто не може заздалегідь знати скільки часу займе те або інше завдання. Цей міф згубний для вашої продуктивності, тому що в підсумку замість 10 запланованих справ, ви навряд чи встигнете впоратися з двома й всі ваші плани підуть шкереберть.

Міф №3: Вийде швидше, якщо я зроблю це сам.

Насправді: Найчастіше це помилкова думка. Ми боїмося довірити комусь навіть малу частину своїх завдань, вважаючи, що тільки ми самі можемо впоратися з ними. Але це не так. Не соромтеся просити допомоги, якщо вона необхідна, і не бійтеся, що хтось інший може виявитися менш розторопним за вас. Напевно у вашому оточенні є надійні та перевірені люди, не бійтеся довіритися їм.

Міф №4: У мене бракує часу

Насправді: Це найпоширеніше виправдання для тих, хто завжди спізнюється та нічого не встигає зробити в строк. Але не варто забувати, що у всіх людей однакова кількість часу - 24 години на добу. Якщо ви зауважуєте постійний брак часу, значить ви не вмієте правильно розпоряджатися ним.

Міф №5: Мені просто потрібно знайти правильну систему

Насправді: Жодна система управління часом не зможе дати вам нескінченну кількість годин, якщо проблема полягає у вашій особистій непродуктивності. Якщо ви ледачі, постійно зволікаєте та не бажаєте шукати більше ефективні методи виконання завдань, то ваш час не врятує навіть чудо. Якщо ж ви контролюєте ваш тайм-менеджмент, але хочете оптимізувати його, експерименти з різними системами відкриті для вас.

Міф №6: Я можу управляти часом.

Насправді: Це найбільша омана. Ми не можемо управляти часом, ми можемо лише правильно або неправильно використовувати його. Він не підвладний нам, ми не можемо його зупинити, повернути або залишити на потім. Зате ми можемо навчитися дбайливо використовувати, цінувати його, не витрачати марно. Якщо вам бракує часу, спробуйте змінити себе та свої звички і ваша проблема буде вирішена.

Джерело: http://selfhacker.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад