Верховна Рада ратифікувала Договір з Іспанією щодо трудових мігрантів

Українці, які хочуть легально поїхати до Іспанії на заробітки, зможуть безкоштовно пройти відбір прямо в нашій країні, а на час роботи одержать всі соцгарантії, передбачені для іспанців.

За новими правилами, іспанські компанії подають заявки про те, скільки працівників і якої кваліфікації їм потрібні. Відбір проходить у два етапи: попередній проводить наш уповноважений орган, остаточний - змішана комісія (іспанці й українці), до якої можуть входити представники роботодавця.

Якщо людина одержала позитивну відповідь, він проходить у нас же медогляд і підписує трудовий договір, оформлений за правилами Іспанії. Заяву на візу розглядають у терміновому порядку.

Перед від'їздом працівники одержують всю інформацію про те, як дістатися на місце роботи, про умови перебування, роботи, розміщення, соціального забезпечення та заробітної плати.

Українці користуються правами та пільгами, які надаються законодавством Іспанії, при цьому не допускається дискримінація за расовою, статевою, сексуальною, релігійною ознакою, родинним станом, переконаннями, профспілковою приналежністю, походженням або соціальним станом.

Оплата праці й умови роботи визначаються в кожному трудовому контракті відповідно до діючого колективного договору, або, у випадку його відсутності, відповідно до законодавства, що застосовується до працівників тієї ж професії та кваліфікації, які є громадянами Іспанії. Українці також мають право на соціальне забезпечення, передбачене законодавством Іспанії.

Ці правила не поширюються на артистів, які приїхали виступати на конкретних заходах і не залишаються в країні надовго, моряків і священиків.

Люди мають права на возз'єднання родини за правилами Іспанії.

Для тих, хто вирішив повернутися додому, буде діяти спеціальна програма підтримки.

Сезонні працівники, крім інших документів, підписують зобов'язання повернутися додому та протягом місяця з'явитися до консульства Іспанії із закордонним паспортом.

Цей договір набуде чинності на 30-й день після одержання дипломатичними каналами останньої Вербальної Ноти, якою одна зі сторін (Україна або Іспанія) повідомить іншій про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для дії договору.

Джерело: http://segodnya.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад