Не потрібно ігнорувати вимоги керівництва, але й плутати повагу та субординацію зі страхом і беззаперечним підпорядкуванням теж не варто

Уміло поставити себе на роботі або службі не завжди вдається. Деякі працівники, часом, відчувають панічний страх або жах перед начальством. Подібні відчуття здатні буквально паралізувати співробітників, а це до добра не доводить.

Не потрібно ігнорувати вимоги керівництва, але й плутати повагу та субординацію зі страхом і беззаперечним підпорядкуванням теж не варто.

Тому:

1. Вас не підвищать, якщо ви боїтеся свого боса – адже, ваш страх не залишиться непоміченим. Зазначивши підлесливе ставлення до своєї персони, начальник у найкращому разі просто не буде бачити у вас професіонала, а в гіршому - відчує у вас жертву. Така поведінка не сподобається не тільки авторитарному начальникові, але навіть і демократові: відомо, що в тих компаніях, де угодовство вважається нормальною практикою, деградація всієї структури неминуча. Пам’ятайте: підвищують тих, хто має задатки лідера, а не боягуза.

2. Страх спричиняє помилки і найчастіше не дозволяє вчасно поставити важливе запитання. А це може привести до дуже серйозних негативних наслідків, як для вас, так і для всієї компанії в цілому. Те ж саме стосується ваших думок і ідей, що залишаються, на жаль, невисловленими. Боячись, що ваші пропозиції відкинуть, ви ризикуєте не тільки загубити цікаву та новаторську думку, але й упустити шанс вирізнитися та домогтися того, що вас так турбує, - прихильності начальства.

3. Вас перестануть поважати – ваша надмірна боязкість може зіпсувати відносини з колегами. Помічаючи вашу підлесливість, співробітники будуть цуратися та зневажати вами.

4. Страх небезпечний для здоров'я. Якщо людина перебуває в стані хронічного стресу, то її психічні й емоційні сили йдуть на боротьбу з надмірною тривогою. Рано чи пізно всі потаєні страхи стануть реальністю.

5. Сміло задавайте шефові запитання, оскільки, уникаючи спілкування з керівництвом, ви ризикуєте зробити серйозну помилку.

Краще запобігти проблемі заздалегідь, інакше вона можете викликати те, чого ви так боїтеся - гнів начальника.

За матеріалами point.ru.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад