ОФТАЛЬМОЛОГ

Коротка характеристика професії
Фахівець з проблем зору і лікування очних захворювань. Офтальмолог проводить діагностику, призначає лікування, підбирає людям окуляри і контактні лінзи.
Специфіка роботи
Одна з найбільш затребуваних медичних професій. Кількість людей з проблемами зору не зменшується, і попит на послуги офтальмологів навряд чи коли-небудь піде на спад.
Необхідні риси, якими повинен володіти спеціаліст
Терпіння, увага і доброзичливість до пацієнта.
Обов’язки
Огляд пацієнтів; виписування рецептів; лікування очних захворювань.
Вимоги до освіти
Вища освіта за спеціальністю «Лікувальна справа».
Не секрет, що одним з основних джерел інформації про навколишній світ для людини є зір. Його значення для людини просто неоціненне. Саме завдяки очам ми здатні бачити світ у всьому його різноманітті: розпізнавати форму предметів, їхню відстань від нас і один від одного, колір та багато інших характеристик. Лікар-офтальмолог (назва цієї лікарської спеціальності походить від грецького слова ophtalmos – «око») – це фахівець, який допомагає підтримувати наш зір на належному рівні. Він займається вивченням анатомії і фізіології ока, виявленням, а також лікуванням різних захворювань і патологій.
Окуліст-офтальмолог – це спеціаліст, що займається етіологією, діагностикою, профілактикою, а також лікуванням різних захворювань зорової системи. У випадку, якщо Ви відчули, що Ваш зір почав погіршуватися, тоді Вам – пряма дорога до окуліста-офтальмолога. Щоб не відкладати розмову про це надовго, відзначимо, що похід до даного фахівця не можна у жодному випадку відкладати. Річ у тім, що погіршення зору – процес досить швидкоплинний. Якщо Ви упустите свій шанс, потім може бути вже надто пізно. У жодному випадку не забувайте про те, що здорові очі – це, перш за все, можливість нормального життя.
До окуліста-офтальмолога можна звернутися з будь-якими проблемами зору, починаючи з больових відчуттів при втомі і закінчуючи катарактою або астигматизмом. На сьогодні найчастішими очними захворюваннями прийнято вважати кон'юнктивіти, іридоцикліти, блефарити, ретиніти, глаукоми, катаракти, а також різні алергічні захворювання очей. Астигматизм, короткозорість і далекозорість також зустрічаються досить таки часто.
Які причини розвитку очних захворювань?
Дане питання задають мільйони людей. Таких причин, насправді, досить багато. Це і неправильне харчування, і надмірні навантаження на очі, і відсутність вітамінів, і спадкова схильність тощо.
Отже, якщо у Вас з'явилися проблеми із зором, негайно зверніться до окуліста-офтальмолога. Даний фахівець огляне Ваше очне дно, перевірить гостроту зору, виміряє внутрішньоочний тиск і кольоровідчуття. Всі ці, а також деякі інші дослідження допоможуть йому поставити точний діагноз. Після цього він приступить до коректування Вашого зору. Слід зазначити, що на сьогодні є окулісти-офтальмологи, як для дітей, так і для дорослих, тому, якщо у вашої дитини зіпсувався зір, її також потрібно відвести до даного фахівця.
Повертаючись до теми, відзначимо, що лікування очних захворювань може бути різним. Все залежить від наявного захворювання, а також віку хворого. Окуліст-офтальмолог може виписати вам окуляри, а може і підібрати контактні лінзи. У лікуванні короткозорості та далекозорості поряд із окулярами Вам будуть запропоновані ще і спеціальні вправи для очей. Офтальмолог також допоможе позбавитися Вас від чужорідного тіла з кон'юнктиви, за необхідності поставить парабульбарні або підкон'юнктивальні ін'єкції. Саме окуліст-офтальмолог проводить і операції на очі.
Окуліста-офтальмолога справедливо називають рятівником зору. Проте його професійний рівень допоможе Вам лише у тому випадку, якщо Ви вчасно звернетеся до нього за допомогою. Плюс до усього цього не варто забувати і про деякі правила здорового способу життя. Якщо Ви не хочете ставати «заручником» поганого зору, тоді подумайте про своє харчування, пристрасті, а також наявні захворювання. Для профілактики різних очних захворювань можна використовувати ще й спеціальні біологічно активні добавки.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад