Львів'яни щомісяця платять за грозозахист

Львівські комунальні підприємства повинні наймати ліцензованих та акредитованих організацій, які мають складати протоколи вимірювань
опору електромереж.
Про це розповів голова ради координаторів ГО «Вартові закону» Олексій Вєренцов.
За його словами, встановлення грозозахисту житлового будинку входить у загальний технічний огляд будинку, який проводить виконавець послуг – балансоутримувач будинку – два рази на рік. Під час огляду виявляється об’єм робіт і складається план заходів по обслуговуванню будинку. Сам план робіт – це головний документ, на підставі якого формується плата за утримання будинку та прибудинкової території.
«Плата за утримання будинку і прибудинкової території включає в себе і роботи по встановленню необхідності грозозахисту», – наголошує Олексій Вєренцов. З його слів, згідно із наказом № 76 від 17.05.2006 року «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій» ЛКП зобов’язані мати протоколи вимірювань опору електромереж, проте якщо не проводиться загальний технічний огляд будинку, то не може бути й таких протоколів, що є порушенням.
Олексій Вєренцов також розповів, що за інформацією, яку надавали працівники ЛКП у судах, ВАТ «Львівобленерго» має укладені договори, у яких платить ЛКП певну суму коштів на утримання електриків, які виконують функцію по утриманні електромереж у житлових будинках.
А найголовніше: у самий тариф за світло вже включено вартість робіт з утримання електропроводки до лічильника в належному стані, відтак, на підприємство покладений обов’язок нести витрати за ці послуги. Тому ВАТ «Львівобленерго» може або здійснювати ці роботи своїми силами, або ж укладати відповідний договір із виконавцем послуг – ЛКП.
«Там, де у житловому будинку наявна електромережа і немає договорів ВАТ «Львівобленерго» з ЛКП, за грозозахист відповідає ВАТ «Львівобленерго», а де є – ЛКП», – розповів Олексій Вєренцов.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад