Львів отримав пілотний проект по енергозбереженню

Північна екологічна фінансова корпорація NEFCO розпочала реалізацію програми «Пільгове кредитування енергозбереження» для України. Загальна мета цієї програми – впровадження проектів з енергоефективності у муніципальних будинках. Пілотним містом в Україні було обрано Львів.

Провівши енергетичне обстеження найбільш проблематичних та енергозатратних будівель, було прийнято рішення реалізовувати заходи з енергозбереження у таких бюджетних закладах: загальноосвітні школи №84, №36, дошкільні навчальні заклади «Барвінок», №134, №31 та дитяче поліклінічне відділення міської поліклініки №4. За результатами засідання інвестиційного комітету корпорації NEFCO заявка на отримання позики для фінансування та реалізації заходів з енергозбереження від Львова отримала позитивне схвалення, - повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

«Загальна вартість інвестицій, які будуть скеровані для реалізації заходів з енергозбереження у вказаних бюджетних будівлях становить близько 2,8 млн грн, з них 2 млн грн – позика від NEFCO під 3% річних. Решта – частка інвестицій від міста. До слова, така низька відсоткова ставка є одним з найвигідніших варіантів одержання позики в сучасних умовах», - говорить директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад